TRAILER

Skribent

Thomas Linnaeus

2 maj 2023 | 15:10

Trailer: Fartfylld racing väntar när “Gran Turismo” blir film

Neill Blomkamps nya bilfilm kommer till biograferna redan i sommar.
Filmer baserade på TV-spel är sannerligen den absolut hetaste trenden i Hollywood. Förutom senaste tidens “The Last of Us” och “Super Mario Bros.” gör nu Sony film av sina racingspel “Gran Turismo”. Inför premiären i augusti har filmstudion släppt en färsk och fartfylld trailer.
 
 
I “Gran Turismo” har filmskaparna tagit inspiration av Jann Mardenboroughs liv. Här får vi följa ungdomen som lyckades vinna “GT Academy” som var ett TV-program där vanligt folk fick testa på att köra riktiga racingbilar.
 
Filmen regisserades av Neill Blomkamp (“District 9”) och det här är första långfilmen han gör som han själv inte skrivit. Manuset har istället skrivits av Jason Hall (“American Sniper”) och Zach Baylin (“Creed III”). “Gran Turismo” som spel debuterade 1997 och totalt har det släppts sju delar av huvudserien.
 
 
Mardenborough spelas av Archie Madekwe (“Midsommar”) och i andra stora roller ser vi David Harbour (“Stranger Things”) som tränaren Jack Salter. Orlando Bloom (“Sagan om ringen”) spelar affärsmannen bakom "GT Academy" och Djimon Hounsou (“Gladiator”) är huvudpersonens pappa.
 
 Premiär för “Gran Turismo” blir den 11 augusti.
| 2 maj 2023 15:10 |