Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 september 2020 | 18:25

Den efterlängtade maffiasäsongen av "Fargo" är äntligen här

De två första avsnitten ur den fjärde säsongen av "Fargo" finns nu att se hos HBO Nordic.
Efter drygt 3 års väntan är den fjärde säsongen av tv-skaparen Noah Hawleys härligt underliga, helgalna och alltid lika underhållande "Fargo" äntligen tillbaka. Om du inte delar den glädjen, utan du snarare tyckte att den tredje säsongen var för "långsam" eller underlig... ja, då kommer du troligtvis att hata den nya säsongen som fortsätter lunka på i sin egen takt. 
 
Om du däremot tillhör den delen av tv-publiken som gillar att verkligen ha noll koll på vad som ska hända, vem som egentligen är vår huvudperson och uppskattar hur tv-världens (enligt mig) bästa musik, fina foto och alltid lika grymma (men udda) skådespel ramar in allt. Då har du all anledning att vara peppad över att ha en hel ny säsong av "Fargo" att se fram emot, som dessutom påstås vara den mest påkostade och ambitiösa hittills... vilket sannolikt kommer märkas först under säsongens andra halva.
 
Jessie Buckley som Oraetta Mayflower i "Fargo". 
 
Vad handlar då den nya säsongen om undrar du kanske? Det är i vanlig ordning inte helt lätt att svara på, men vi kommer under säsongens gång att få följa två rivaliserande maffiafamiljer, en italiensk och en afroamerikansk, i Kansas City under 1950-talet. För att bevara någon slags fred mellan de olika familjerna tvingas de båda familjeledarna (den ena spelad av Chris Rock) att byta sina yngsta söner med varandra. Redan under det första avsnittet får vi däremot se att den här typen av fred sällan varar särskilt länge...
 
Vid sidan av alla gangsterfasoner så spelar skådespelerskan Jessie Buckley sjuksköterskan Oraetta Mayflower, som minst sagt för tankarna till Mildred Ratched i "Ratched" - fast med en typisk "Fargo"-dialekt och självklar charm som går rakt igenom rutan. Med tanke på att handlingen i vad som åtminstone inledningsvis tycks vara centrerad i Kansas City, så är det genom Oraetta som "Fargo" blir den typen av serie de mest inbitna fansen har väntat på. Det återstår bara att se hur mycket skada hon kommer att kunna orsaka de båda rivaliserande maffiafamiljerna.
 
 
Utöver Rock och Buckley dyker även skådespelare som Timothy Olyphant, Jack Huston, Jason Schwartzman, Ben Whishaw, Uzo Aduba, Salvatore Esposito, Andrew Bird, Jeremie Harris, Gaetano Bruno, Tommaso Ragno, Anji White, Francesco Acquaroli, E'myri Crutchfield och Amber Midthunder upp framför kameran under säsongens gång.
 
De två första avsnitten av den fjärde säsongen av "Fargo" finns nu att se hos HBO Nordic, nya avsnitt släpps varje måndag. Den fjärde säsongen kommer att bestå av totalt tio avsnitt.
 

Läs också: Hela "The Comey Rule" släpps på HBO Nordic

 
Kommer du att ge den fjärde säsongen av "Fargo" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 28 september 2020 18:25 |