Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

22 juli 2014 | 10:45

"Fargo" får en andra säsong - som utspelar sig 1979

I likhet med "True Detective" kommer säsong två ha en ny historia och nya rollfigurer. Med ett undantag.
Ni som sett första omgången kanske minns att Mollys (Allison Tolman) pappa Lou Solverson (Keith Carradine), numera ägare till fiket Lou's Coffee Shop, en gång i tiden varit polis, precis som Molly? 

Och det är ett av Lous fall som står i fokus för den andra säsongen. Ett som inträffade 1979 i Sioux Falls och som Lou refererar till i bland annat avsnitt tre

"Fargos" TV-skapare Noah Hawley avslöjade detta under en presskonferens på måndagen, bara timmar efter att kabelkanalen FX gått ut med att det blir en säsong två, bestående av tio avsnitt. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Keith Carradine som Lou och Billy Bob Thornton som Lorne Malvo i säsong ett.

Men då det hela utspelar sig i dåtid kommer inte Keith Carradine medverka. I stället är det en 33-årig version av Lou tittarna möter, som just har kommit tillbaka hem efter att ha stridit i Vietnam. 

- Han trodde han lämnat kriget bakom sig, men han kommer tillbaka och så är det här hemma istället, säger Hawley. 

- Vi kommer även att få träffa Mollys mamma, som inte var med i första säsongen, och vi får veta vad som hände med henne. Ben Schmidt [Lous partner 1979, som senare var Gus överordnande i säsong ett] har också en roll... Det lämnades en massa små ledtrådar i första säsongen som vi kommer göra vårt bästa att nysta upp nu. 

Han påpekade dessutom att om första säsongens filmiska inspiration kom från Coen-brödernas "Fargo", "No Country for Old Men" och "A Serious Man" så kommer andra säsongens filmsporrar vara "Fargo", "Miller’s Crossing" och "The Man Who Wasn’t There"

- Låt internetspekulationerna börja!

"Fargo", säsong två, förväntas ha premiär 2015 i FX.

Kom det som en överraskning att "Fargo" fick en ny säsong? Vad tycker du om 1979-upplägget? Kommentera här!
| 22 juli 2014 10:45 |