Skribent

Alexander Dunerfors

9 januari 2014 | 14:01

Färdigröstat till Oscarsgalan 2014

Sent i natt stängde Oscarsgalan sin omröstning. 6028 medlemmar beräknas ha lämnat in sina röster till vårens stora filmgala.

Enligt Hollywood Reporter väntade många till sista dagen, för att hitta se de viktigaste filmerna. Nackdelen är förstås att man låter nyhetsrubriker påverka vad man ska se och rösta på:

- Nyheter och händelser kan påverka den röstandes intresse för vad han ska se, och hur han tycker om en viss film eller individ, skriver THR.

289 långfilmer är i år godkända för att tävla om Bästa film. Akademins medlemmar hinner naturligtvis inte se dem alla, så vinterns galasäsong blir en popularitetstävling där de mest aggressiva filmbolagen har störst chans. Weinsteins med flera har gått så långt som att kalla sina filmer för "Golden Globe-vinnare".

Men i slutändan ska det nog gå bra ändå. Det återstår att se om de förhandstippade Oscarsvinnarna håller i sig, när det är dags att dela ut guldgubbar den 2 mars. Ellen DeGeneres är årets värd. Nästa torsdag får vi reda på vilka de nominerade är.

Följ allt om galan på vår Oscarssajt »

| 9 januari 2014 14:01 |