Film

Skribent

MovieZine

10 juni 2021 | 12:00

Far och son Reitman om arbetet med ”Ghostbusters: Afterlife”

Så var det för Jason Reitman att ta över facklan och protonpacket från Ivan Reitman.
Det var ett tag sen vi hörde något nytt från ”Ghostbusters: Afterlife”. Filmen skulle ha gått upp på bio redan sommaren 2020 men blev flyttad hela vägen till i höst.

För att påminna fans om att en ny ”Ghostbusters”-film fortfarande är på väg har Sony Pictures parat ihop Jason Reitman med Ivan Reitman i en lättsam featurette från inspelningen. Här berättar filmens regissör om hur det var att ta över facklan och protonpacket från farsan, som står bakom originalet ”Ghostbusters”, en älskad 80-talsklassiker.
 
- Jag växte upp som ett fan. Jag hade kepsen och jag hade t-shirten. Nu i den här åldern försöker jag förstå vem min far är, och vem han var när han gjorde filmen. Jag är nu i samma ålder som han var när han gjorde första filmen, berättar Jason Reitman i klippet nedan.
 
 
I "Ghostbusters: Afterlife" flyttar en ensamstående mamma med två barn till en liten stad. Snart börjar de förstå att de har en koppling till de ursprungliga Ghostbusters – och att barnens morfar lämnat efter sig ett hemligt arv. I rollistan finns bland andra Finn Wolfhard och Paul Rudd.

”Ghostbusters: Afterlife” får biopremiär i höst. Ser ni fram emot uppföljaren?
| 10 juni 2021 12:00 |