Serie

Skribent

Oscar

3 november 2015 | 17:00

Fantasy-älskare, se hit: "Guldkompassen" blir serie

BBC gör miniserie på åtta delar av bok-trilogin "Den mörka materian".
BBC avslöjar idag att de ska göra en miniserie av trilogin "Den mörka materian", böckerna som filmen ”Guldkompassen” är baserad på, ni vet den filmen där Nicole Kidman spelar en crazy kid-lady (som crazy cat-lady fast med en överdriven fascination för barn istället för katter). Jag gillade den filmen och hoppas att Kidman får samma roll i serien, hon gör sig ju så bra som psykopat.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

För produktionen står bland annat bolaget Bad Wolf, som i somras startades av två gamla BBC-chefer som gett oss serier som ”Doctor Who” och ”Torchwood”. Och författaren till böckerna, Philip Pullman, kommer också att vara med i produktionen. Det låter väl ganska lovande?

För er som aldrig hört talas om böckerna eller bara aldrig intresserat er för dem, så handlar trilogin om Lyra, en föräldralös flicka som bor i ett parallellt universum där vetenskap och magi är samma sak och där människans själ lever i en så kallad daimon, i ett djur (en vildkatt eller en gris eller vad som helst) utanför den fysiska kroppen. Ungefär. En vän till Lyra har blivit kidnappad och i sökandet efter honom upptäcker hon nåt fenomen kallat ”dust” och en crazy kid-lady som stjäl barn.

Sen reser hon till andra världar med nån kompis som har en kniv som kan skära fönster mellan olika världar. Och Lyra får då reda på sanningen om sina föräldrar och hennes profetiska öde. Sen blir det krig.

Det är lite "Narnia" över det hela och jag tror att det kan bli riktigt bra. Återkommer när vi vet mer om vilka skådisar som får vilka roller (snälla säg att Nicole Kidman blir castad till samma roll) och när vi kan förvänta oss premiär.
| 3 november 2015 17:00 |