Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

15 september 2015 | 13:30

"Fantastic Four 2" är under utveckling

Trots att ettan floppade otroligt hårt.
Det har varit lite oklart kring om Fox verkligen ska göra allvar av sina planer på en uppföljare till Josh Tranks katastrofala "Fantastic Four". Filmen fick dålig kritik, publiken ogillade den, och den spelade in väldigt lite pengar i förhållande till sin budget och Fox målsättning, men trots detta verkar nu en uppföljare vara under utveckling. I en intervju med MTV uttalade sig nyligen manusförfattaren och producenten Simon Kinberg om arbetet med tvåan. Han sa:

- Jag är verkligen fokuserad på att göra en uppföljare. Varje gång du gör en film vill du såklart att det ska bli en bra film. Det ligger tonvis med tid och ansträngning bakom. Vi gjorde den där filmen ("Fantastic Four") under en tryckande sommar i Baton Rogue och jag var på plats under varenda dag av inspelningarna. Du vaknar upp varje morgon och tänker: "Jag vill göra en fantastisk film.". Det var en chans att göra just det.

Han utvecklar:

- Jag tror verkligen att det finns potential för en jättebra "Fantastic Four"-film med de här skådespelarna. Så jag ska fundera ut hur en sådan skulle kunna se ut. Jag vill att det ska bli av.

Kinberg uttryckte också sina känslor inför den massiva kritik som den första filmen fick ta emot:

- Självklart är jag besviken. Jag blev mest besviken över att fansen inte gillade den. Jag bryr mig mer om dem än om några andra. Men jag har inte dykt ner i kritiken på riktigt. Om jag tycker att filmen behandlades orättvist? Jag vet inte.

Han insinuerar också att den kontrovers som framkom under produktionen kan ha skadat filmen:

- Jag har arbetat på många filmer där inspelningarna varit glada och positiva, men där filmen sedan inte blivit bra. Jag har också arbetat på många bråkiga, svåra inspelningar men där filmen sedan blivit väldigt lyckad. Det var väldigt stor bevakning över hur vi gjorde den där första filmen. Det är svårt att göra film. Det är bara så det fungerar.

Vill du se en "Fantastic Four 2"?
| 15 september 2015 13:30 |