Spel

Skribent

Anders Eklöf

7 januari 2022 | 12:00

Stora namn ombord när "Fallout"-spelen ska bli tv-serie

"Fallout"-serien på Amazon Prime Video har hittat sina showrunners och regissör för pilotavsnittet.
Det är många spelserier har blivit och är på väg att bli tv-serier eller film de senaste åren som den kommande "The Last of Us" på HBO Max, den stjärnspäckade "Borderlands"-filmen och "Halo".
 
Sedan flera år tillbaka vet vi att Amazon Prime Video vill vara med på tåget i form av en tv-serie baserad på den populära postapokalyptiska spelserien "Fallout".
 
 
Nu rapporterar sajten Variety att ingen mindre än Jonathan Nolan ska regissera det första avsnittet, som sedan tidigare är med och producerar serien tillsammans med Lisa Joy.
 
Tillsammans med henne har han skapat tv-serien "Westworld" och skrivit manuset till filmer som "The Dark Knight", "The Dark Knight Rises", "The Prestige" och "Interstellar" med sin bror Christopher Nolan. 
 
De båda har tidigare sagt att de satsar på att fånga den hårda stämningen från spelen, samtidigt som de lovar att den ska strösslas med ögonblick av "ironisk humor och nukleära fantasier från b-filmer" som fansen har lärt sig att älska. 
 
Vi har även fått veta att Geneva Robertson-Dworet och Graham Wagner blir showrunners för tv-spelsadaptionen. Den första är mest känd för att ha skrivit manus till "Tomb Raider" med Alicia Vikander och "Captain Marvel", medan den andra har skrivit för serier som "Silicon Valley", "Portlandia" och "The Office".
 
"Fallout"-serien hade sin premiär 1997, av utvecklarna Interplay Entertainment. Spelen skildrar ett USA efter ett världsomfattande kärnvapenkrig och den postapokalyptiska världen det lämnat bakom sig. Sedan "Fallout 3" är det dock Bethesda Softworks som jobbar med serien, som annars är kända för sin populära fantasyserie "The Elder Scrolls". 
 
Vad tycker du om "Fallout"-spelen? Kan det fungera som tv-serie?
 
| 7 januari 2022 12:00 |