Film

Skribent

Anders Eklöf

30 april 2021 | 11:50

Här är hela rollistan i "Borderlands"-filmen

Mängder av välkända skådespelare har anslutit sig till den kommande tv-spelsfilmen "Borderlands". Vi reder ut vilka som är med och vilka de ska porträttera.
Att det ska bli film av den populära spelserien "Borderlands" av regissören Eli Roth ("Hostel", "Death Wish" och "The House with a Clock in it's Walls") har varit känt ett tag, då rollistan har utannonserats ganska frenetiskt. 
 
Nu har sajten Deadline avslöjat att de sista skådespelarna är satta, då bland annat Gina Gershon ska spela karaktären Moxxi. 
 
- Jag är så glad att få jobba med den här otroliga rollistan. Varje enskild roll räknas, höjer filmen och vi har de bästa av de bästa som kommer in för att verkligen göra "Borderlands" spektakulär. Jag älskar filmer där varje karaktär räknas och du kan bara uppnå det med en bra rollista. Var och en av dessa begåvade skådespelare kommer med något speciellt till filmen, säger Eli Roth till Deadline
 
Vilka andra skådespelare är klara för filmen och vilka karaktärer ska de porträttera? 
 

Cate Blanchett som Lilith

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Den Oscarsbelönade Cate Blanchett var den allra första skådespelaren som blev klar för filmen, som hjälten Lilith. Karaktären är en av de fyra Vault Hunters som anländer till den övergivna planeten Pandora i det allra första "Borderlands"-spelet och har medverkat i alla uppföljare.  
 
Lilith beskrivs som en siren med oerhört mäktiga utomjordiska krafter.
 
Förutom att Cate Blanchett medverkat i många starka dramafilmer har hon även varit med i "Sagan om ringen" som Galadriel och skurken Hera i "Thor: Ragnarök", samt Eli Roths "The House with a Clock in it's Walls". 
 

Kevin Hart som Roland

 
B9da31d4c0d28e57b947f5febbddfa0a namnl c3 b6s 20 22
 
Ett annat välkänt namn som medverkar i filmen är komikern Kevin Hart, som vi bland annat sett i de nya "Jumanji"-filmerna, "Scary Movie"-serien och som rösten till kaninen Snowball i "Husdjurens hemliga liv". 
 
I "Borderlands" spelar han karaktären Roland, en legosoldat som beskrivs som en "anständig man och gråsprängd veteran, liksom en tidigare medlem av militärgruppen Crimson Lance". 
 
Även han introducerades som en spelbar karaktär i det allra första spelet från 2009, men har sedan dess gästspelat i "Borderlands 2" och "Borderlands: The Pre-Sequel". 
 

Jamie Lee Curtis som Dr. Patricia Tannis

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Jamie Lee Curtis fick sitt genombrott med skräckfilmen "Alla helgons blodiga natt" ("Halloween") från 1978 och har sedan dess medverkat i filmer som "Freaky Friday" och "Knives Out". 
 
I "Borderlands" porträtterar hon karaktären Dr. Patricia Tannis, som är en arkeolog på planeten Pandora med fokus på de mystiska utomjordiska valven en utforskar i spelen. Även hon introducerades i det första spelet. 
 
I spelen har hon en knepig relation till Cate Blanchetts karaktär Lilith. 
 

Jack Black som Claptrap

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
En annan komisk skådespelare som dyker upp i "Borderlands" är Tenacious D-sångaren Jack Black, som även han medverkat i Eli Roths "The House with a Clock in It's Walls" och "Jumanji", samt mängder av komedier som "School of Rock" och som rösten till huvudkaraktären i "Kung Fu Panda"-filmerna. 
 
I filmen lånar han ut sin röst till den sarkastiske lilla roboten Claptrap, som gäckat spelaren i alla tre huvudspelen med sin överentusiastiska personlighet och obryddhet för sina kompisars överlevnad. 
 

Gina Gershon som Moxie

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Gina Gershon är något av en kultskådis som medverkat i filmer som "Showgirls", "Face/Off" och är aktuell som Gladys Jones i tv-serien "Riverdale". 
 
I "Borderlands" spelar hon karaktären Mad Moxxi, som är värd för Colosseum-matcherna i "The Underdome in Mad Moxxi's Underdome Riot" och barägare på flera platser på planeten Pandora. 
 
Hon beskrivs som en sadistisk, lustfylld och farlig figur som har en förkärlek för våld och slagsmål. Dessutom är hon inte blyg när dett gäller sex och har flera giftemål och älskare av olika kön bakom sig. Samtidigt beskrivs hon som en vänlig och empatisk modersfigur, som tar hand om barn och andra i hennes närhet. 
 

Edgar Ramirez som Atlas

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I "Borderlands"-spelen är ett av de största hoten det stora företaget och vapentillverkaren Atlas Corporation, som i filmen kommer manifesteras som en person kallad Atlas. Karaktären beskrivs som en företagargigant och "den mäktigaste personen i universum". 
 
I filmen porträtteras han av Edgar Ramirez, som kanske är mest känd för sin tolkning av den verkliga terroristen Carlos the Jackal i tv-serien "Carlos" från 2010. I övrigt har han varit med i filmer som "Zero Dark Thirty", "Wrath of the Titans" och den kommande "Jungle Cruise". 
 

Ariana Greenblatt som Tiny Tina

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Den 13 år gamla skådespelerskan Ariana Greenblatt har redan hunnit vara med i Netflix-filmen "Love and Monsters", lånat ut sin röst i "Scoob" och en mindre roll i "Avengers: Infinity War". 
 
I "Borderlands"-filmen spelar hon den lika gamla Tiny Tina, som är något av en mentalt ostabil bombexpert i "Borderlands 2". Som liten såldes hon och hennes föräldrar till företaget Hyperion för att användas i olika experiment, där hon lyckades fly ifrån med hjälp av en handgranat. Nu vill hon hämnas på de som dödade hennes föräldrar. 
 

Övriga skådespelare

 
Några andra som medverkar i "Borderlands"-filmen är bland annat Cheyenne Jackson ("American Horror Story") som karaktären Jakobs, Janina Gavankar ("True Blood", "Arrow" och som huvudkaraktären i spelet "Star Wars Battlefront 2") som de nya karaktären Commander Knoxx, den rumänska boxaren Florian Munteanu ("Creed II") som Krieg, Steven Boyer ("The Wolf of Wall Street") som Scooter och bodybuildern Oliver Richters som Krom.
 
Om det här är alla som spelar en större roll i filmen återstår att se, men nu kan vi nog räkna med att inspelningen av "Borderlands" drar igång. När filmen har premiär är fortfarande oklart. 
 
Vad tycker du om rollistan för "Borderlands"-filmen? Vad tycker du om spelen?
| 30 april 2021 11:50 |