Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

13 juni 2017 | 21:00

Facebook gör sin första tv-serie och har fler i åtanke

Precis som utlovat i maj satsar Facebook stenhårt på att göra sina egna tv-produktioner. Nu har de spikat den första serien.
Facebook fortsätter sin färd med att ta över världen. Nu när de har bestämt sig för att investera i en egen streamingservice har de valt att återuppliva tidigare nedlagda serier med nya säsonger.
 
Det senaste uppköpet är en reality-serie vid namn "Last State Standing" från samma skapare som "American Ninja Warrior". Den går ut på att en deltagare från varje stat ska tävla i olika grenar om en belöning på 500 000 dollar.
 
De är också mitt inne i förhandlingarna med MTV att ta över deras dramaserie "Loosely Exactly Nicole" för att också ge sig i kast med manusbaserad tv. Serien gick på MTV under hösten 2016 men fick låga tittarsiffror, men då nedläggningen mest verkade bero på MTV:s vilja att sluta med manusbaserade serier har Facebook valt att satsa på dess fortsättning.
 
Facebooks plan är att producera originellt innehåll i långtgående format. För detta är de beredda att spendera så mycket som 250 miljoner dollar per avsnitt, samtidigt som de också ska köpa upp andras serier för 30 000 dollar.
 
Om de fortsätter att rädda nedlagda serier som ingen annan vill röra vid kan de sannolikt plocka många likes hos de som har saknat serierna.
| 13 juni 2017 21:00 |