Film

Skribent

Mats Karlsson

16 augusti 2010 | 17:34

"Expendables" tvåa(?) på biotoppen

"Inception" är en svår nöt för konkurrenterna att knäcka. För fjärde veckan i rad behåller Nolans drömfilm den åtråvärda förstaplatsen. Till det slagna fältet hamnade "Som hund och katt - Kitty Galores hämnd" på en andra plats och Emil Jonviks "7X - Lika barn leka bäst" på 14:e plats.

Nu har vi inte tagit hänsyn till "The Expendables" besökssiffror och det har sin förklaring. Topplistan tas fram av Filmägarnas Kontrollbyrå och de har valt att inte inkludera "The Expendables" av den enkla anledningen att filmdistributören Future Film inte är medlemmar i deras organisation. Därmed hamnar Stallones film utanför den officiella listan. Men enligt besökssiffrorna hamnar "The Expendables" inofficiellt på en andra plats.

I USA blev det "The Expendables" som knep förstaplatsen. Stallones actionrökare spelade in 35 miljoner dollar under premiärhelgen som blev den största öppningen för en Stallone-film. Filmens budget uppgår till 85 miljoner dollar och chanserna för att filmen ska gå med plus är goda. På andra plats hamnade "Eat, Pray, Love" med 23 miljoner i inspelade pengar.

Nu till helgen blir det premiär för Twilight-parodin "Vampyrer suger" och Johan Klings "Puss" med bröderna Skarsgård i rollistan.

Kolla in hela topplistan här

| 16 augusti 2010 17:34 |