Film

Skribent

Mats Karlsson

23 juli 2010 | 17:22

"Expendables" går upp på bio

Sylvester Stallones "The Expendables" har verkligen varit otursförföljd, men nu är det i alla fall klart att den får svensk biopremiär.

Det var svenska distributören Noble Entertainment som en gång köpte rättigheterna, men hamnade för en tid sen i ekonomiskt trångmål med rekonstruktion som följd. Nobles alla bioreleaser frös då inne och en av dessa var "The Expendables".

Nu har dock finskbaserade Future Film tagit över rättigheterna. När MovieZine ringer upp Future Film för att reda ut alla frågetecken berättar Lars Backlund på Future Film att deras plan och ambition är att släppa filmen på de svenska biograferna 13 augusti.

- Vi har jobbat stenhårt de senaste veckorna för att få klart med bioreleasen i Sverige och så sent som för någon månad sedan startade vi upp ett svenskt kontor för våra biofilmer i Sverige. Vi har också hyrt in Nobles gamla personal för att underlätta vår Sverigelansering.

- Dessutom jobbar vi på att få tag i Dolph Lundgren som just nu befinner sig i Los Angeles för att försöka få hit honom och Sylvester Stallone till ett event som vi har inplanerat 11 augusti, berättar Backlund för MovieZine.

Backlund var väl medveten om de upprörda fansen i Sverige och hade exempelvis full koll på Facebookgruppen "Vi som vill se Expendables på bio".

- Jag har lidit med Facebook-användarna och det känns skönt att vi nu kan ge alla svenska fans ett glatt besked. I nästa vecka kommer vi att göra allt officiellt genom att skicka ut ett pressmeddelande om Expendables i Sverige, säger Backlund.

Avslutningsvis berättar Backlund att Noble kommer troligtvis att släppa "The Expendables" på DVD i ett samarbete med Future Film.

Så alla Expendables-fans kan därmed andas ut och se fram emot ett sjutusan till actionäventyr den 13 augusti.

| 23 juli 2010 17:22 |