Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

22 november 2016 | 17:00

Excentriska "Dirk Gently's Holistic Detective Agency" får en till säsong

Detektivserien med Elijah Wood kan bäst beskrivas som "Sherlock" på speed.
Ett av tv-årets kanske mest udda tillskott är "Dirk Gently's Holistic Detective Agency" med Elijah Wood och Samuel Barnett som detektiv-duo. Serien hade premiär i höstas och nu beslutar BBC America att fortsätta med en andra säsong nästa år.

Serien bygger på boken med samma namn, skriven av "Liftarens guide till galaxen"-författaren Douglas Adams. Todd (Elijah Wood) lever ett ganska vanligt liv, tills en dag då verkligen allt är knas. Samma dag dyker även den excentriske detektiven Dirk Gently (Samuel Barnett) upp i hans lägenhet och vägrar att lämna honom ifred.

Dirk påstår att Todd nu är inblandad i ett mystiskt brottsfall som Dirk har i uppdrag att lösa, men han är inte ute efter att lösa mysteriet med ledtrådar: istället förlitar han sig på att allt i universum är sammankopplat och att svaret kommer att uppenbara sig självt. Todd blir Dirks ofrivillige sidekick i en rad av tokiga fall som alla verkar sammankopplade på ett eller annat sätt.

De första intrycken finns att läsa i en spoilerfri recension av pilotavsnittet som släpptes i oktober. Kortfattat kan man säga att "Dirk Gently" är som "Sherlock" på speed.

Berätta gärna vad du som har sett "Dirk Gently's Holistic Detective Agency" tycker om serien i kommentarsfältet nedan.
| 22 november 2016 17:00 |