Serie

Skribent

Mats Karlsson

25 oktober 2019 | 20:30

Ewan McGregor har känt till Obi-Wan-projektet i fyra år

Skådespelaren bekräftar också att tv-serien utspelas mellan "Episod III" och "Episod IV".
I augusti kom det efterlängtade beskedet att Obi-Wan skulle bli tv-serie på Disney+. Ewan McGregor har ofta fått frågan om han kommer återvända som Obi-Wan, men det positiva svaret har alltid uteblivit. I en färsk intervju berättar McGregor att han har vetat om Obi-Wan-projektet i hela fyra år.
 
- Det är en jävla lättnad (att folk vet om tv-serien nu), för jag har varit tvungen att ljuga för folk i fyra år, säger McGregor till Men's Journal.
 
Det har tidigare rapporterats om att tv-serien ska utspela sig mellan "Episod III: Mörkrets hämnd" och "Stjärnornas krig" (1977), något som skådespelaren bekräftar i intervjun:
 
- Storyn utspelas mellan "Episod III" och "Episod IV". Det blir intressant att hoppa in i en karaktär många känner till. Att tvingas hantera vetskapen om att alla Jediriddare blev massakrerade i slutet av "Episode III’, det är något att bearbeta.
 
Han ser också fram emot att få spela en äldre Obi-Wan och på så sätt närma sig Alec Guiness (som spelade karaktären i "Episod IV") rolltolkning.
 
- Jag vill komma närmare för att få mer kännedom hur Obi-Wan kände sig när Alec Guinness spelade honom. Jag har blivit äldre och närmar mig hans ålder, så det blir enklare att göra det.
 
Det finns fortfarande inget premiärdatum satt för den obetitlade Obi-Wan-serien, men den tros anlända under 2021.
| 25 oktober 2019 20:30 |