Film

Skribent

Alexander Dunerfors

21 april 2019 | 08:10

Ett superhjältefan har sett ”Captain Marvel” över 100 gånger på bio

Amerikanen Steve Ruppel från Wisconsin tog sin kärlek till superhjältefilmer till nästa nivå. Nu är han med i Guinness rekordbok.
Marvels 90-talsnostalgiska actionäventyr ”Captain Marvel” håller än så länge ställningarna som årets största film, med över en miljard dollar i intäkter. Flera fans har antagligen sett den mer än en gång, men ingen kan riktigt mäta sig med den här snubben.

Amerikanske Steve Ruppel har kollat in ”Captain Marvel” hela 116 gånger på den lokala biografen i Wisconsin. Han lyckades på kuppen slå ett Guinness-rekord (som tidigare låg på 104 biobesök på en och samma film).

- Jag tyckte det vore galet, antagligen omöjligt. Men jag tänkte snart att ”jag borde testa” (…) Jag älskar superhjältefilmer så det passade mig rätt bra. Jag visste att filmen skulle gå länge, och att den antagligen var ett bra val för det här rekordet.
 
 
Ruppel berättar för CBS 58 att han lyckades genom att ta ledigt från jobbet, samt ta extra långa lunchraster. Som mest såg han filmen sju gånger på raken, och han höll humöret uppe genom att bland annat leta nya detaljer i bakgrunden.

Men det har varit tufft, erkänner han.

- Nu när jag ser tillbaka på det borde jag kanske ha övervägt en Disneyfilm, för de är vanligtvis kortare. Men jag skulle bli galen av all sång.
| 21 april 2019 08:10 |