SPEL

Skribent

Carl Adam Anderberg

26 januari 2017 | 11:20

Ett spel baserat på "Apocalypse Now" är under utveckling

Och det är Francis Ford Coppola själv som ligger bakom det.
38 år efter att filmen fick premiär kommer nu äntligen ett påkostat spel baserat på "Apocalypse Now". Francis Ford Coppolas produktionsbolag Zoetrope har slagit sig samman med diverse människor som varit med och utvecklat spel som "The Witcher", "Fallout", och "Battlefield" för att tillsammans skapa ett skräck-RPG baserat på Vietnam-filmen.

Enligt ett pressutskick ska "spelarna kunna ta egna beslut som skiljer sig från originalhistorien. När spelarna navigerar sig genom de onämnbara hemskheter som utgjorde Vietnamkriget så kommer deras reaktioner på varje situation resultera i konsekvenser som drastiskt kommer påverka deras resa. Varje beslut spelar roll, och varje enskild spelare kommer att berätta sin egen historia."

Coppola själv skriver så här på projektets Kickstarter-sida:

- För fyrtio år sedan försökte jag skapa en personlig film som förhoppningsvis skulle kunna influera generationer av tittare. Idag har jag fått sällskap av ett nytt gäng, ett team som vill skapa en interaktiv version av "Apocalypse Now", där du spelar rollen som Captain Benjamin Willard under det kärva Vietnamkriget. Jag har sett TV-spel växa till ett meningsfullt sätt att berätta historier, och jag är exalterad över möjligheten att utforska "Apocalypse Now" på en ny plattform och för en ny generation.

"Apocalypse Now" söker nu stöd via Kickstarter, och planerad premiär för spelet är satt till år 2020.
| 26 januari 2017 11:20 |