RYKTE

Skribent

Lina Svensson

12 mars 2020 | 18:00

Ett nytt "The Witcher"-spel kan vara på gång

Vad kommer studion CD Projekt Red att satsa på efter "Cyberpunk 2077"? Troligtvis ett nytt "The Witcher"-spel.
The Witcher har sedan länge varit välkänt inom spelvärlden. “The Witcher 3: Wild Hunt” anses av många vara förra årtiondets bästa spel (och jag är beredd att hålla med gällande den saken).
 
I slutet av förra året hade tv-serien “The Witcher” premiär på Netflix och den blev snabbt en stor tittarfavorit. Faktum är att den för tillfället är Netflix mest sedda tv-serie någonsin. Trots att vi oftast associerar The Witcher till tv-spelen har dessa spel i sin tur inspirerats av en bokserie med samma namn.
 
“The Witcher 3: Wild Hunt” är den sista delen i spelserien som har inspirerats av böckerna, där vi har fått stifta bekantskap med huvudkaraktären Geralt. Men trots att historierna kring Geralt kan vara över, hindrar det inte studion CD Projekt Red från att fortsätta utveckla spel från The Witcher-världen. Vilket det har hintats lite kring från studion genom åren. Ytterligare en hint kom nyligen i en intervju med studions VD Adam Kicinski för polska Eurogamer.
 
-Vi har börjat som smått med att arbeta på ett nytt spel, där vi redan nu har ett relativt tydligt koncept. Dock kan vi inte lägga allt för mycket tid på detta just nu, men så snart "Cyberpunk 2077" har lanserats kan vi börja jobba med det nya projektet på allvar. Det kommer att bli ett nytt, stort singleplayer-spel.Vi har två olika universum som vi arbetar med på denna studio och det är i dessa universum som vi vill skapa nya spel, berättar Adam. 
 
Hmm... Vad tror ni? kan det vara ett nytt The Witcher-spel på gång? Vi får hålla tummarna för det!
 
Hur taggad är du på att få sätta tänderna i ett nytt "The Witcher"-spel? 
| 12 mars 2020 18:00 |