Spel

Skribent

Anders Eklöf

24 mars 2023 | 16:00

Ett "God of War"-inspirerat Turtles-spel är på väg

De coola sköldpaddorna dyker upp i ett mörkare och vuxnare "TMNT"-spel än vad vi är vana vid.
De ninjasparkande sköldpaddorna från 80-talet, eller "Teenage Mutant Ninja Turtles", är i ropet igen med den kommande animerad filmen "Mutant Mayhem" av Seth Rogen.
 
Nu är även ett spel baserat på serieromanen "The Last Ronin" från 2020, som är en prisbelönt serie som utspelar sig i framtiden. Det skriver sajten Polygon.
 
"The Last Ronin" är en mörkare och vuxnare tolkning av "Teenage Mutant Ninja Turtles", beskkriver Doug Rosen som är senior vice president för spel på Paramount Global.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I en intervju med Polygon beskriver han det kommande spelet som ett actionrollspel inspirerat av de senaste årens "God of War" och att det kommer följa berättelsen från serieromanen, där endast en av turtlarna har överlevt.
 
Att spelet är inspiretat av "God of War" och "God of War Ragnarök" låter helt klart lovande, då det sistnämnda fick höga betyg och röstades fram som årets bästa spel 2022 av er läsare på MovieZine.
 
Förra året släpptes det hyllade spelet "Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge", där vi fick spela som de fyra sköldpaddorna och andra karaktärer som Splinter och April O'Niel i ett actionpackat spel med pixelgrafik. "The Last Ronin" låter helt klart som en kontrast mot det.
 
Serietidningen "Teenage Mutant Ninja Turtles" skapades av amerikanerna Kevin Eastman och Peter Laird 1984, som snabbt blev en enorm succé över hela världen med tecknade tv-serier, Hollywood-filmer och är än idag populära hos både nya och gamla fans.
 
Har du läst "The Last Ronin"?
| 24 mars 2023 16:00 |