Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 december 2021 | 20:00

Ett fan har klippt om trailern till "Terminator 2"

Så kunde trailern till den episka blockbustern ha sett ut i modern tid.
Att klippa en filmtrailer är en konst. Det gäller att hitta det rätta tempot, väcka nyfikenhet med de rätta replikerna, ge oss gåshud och skapa förväntningar, samt visa upp de häftigaste scenerna - utan att visa för mycket vilket är en dödssynd.

Trailers följer också trender, och visst kan man tycka att alla följer samma mall. Men kolla bara 10-15 år bakåt i tiden och trailers följde antagligen en helt annan mall.

En Youtuber vid namn Michael Edwards har klippt om flera stycken trailers till gamla goda actionrullar som "Rovdjuret" och "RoboCop". Han har nu satt den digitala saxen i James Camerons sci-fi-mästerverk "Terminator 2: Domedagen" och visar upp en trailer gjord för modern tid.

De senaste dagarna har hans verk fått fart på nätet och börjar spridas i fankretsar. Spana in den nedan:
 
 
"Terminator 2" har i år hunnit bli hela 30 år gammal, men det är en film som fortfarande fascinerar och ses som en milstolpe i actiongenren. Den föregicks också av en, för sin tid, banbrytande teaser-trailer. Så här såg det ut när studion skulle marknadsföra Arnold Schwarzeneggers comeback som framtids-cyborg:
 
 
Vilken trailer föredrar du? Kommentera nedan.
| 14 december 2021 20:00 |