Film

Skribent

Thomas Linnaeus

5 juli 2023 | 15:00

Ett år kvar till "Mufasa: The Lion King" - här är allt vi vet

Nästa år släpps Barry Jenkins uppföljare och prequel till “Lejonkungen”.
För snart tre år sedan fick vi veta att remaken av “Lejonkungen” från 2019 skulle få en fortsättning. “Mufasa: The Lion King” blir titeln och här har vi inte en regelrätt uppföljare, utan en film som tar inspiration från bland annat “Gudfadern del II”.
 

Vad ska filmen handla om?

 
Här får vi följa bröderna Mufasa och Scar som yngre lejon och det är inte en remake av tecknade “Lejonkungen II – Simbas skatt” från 1998. Utan här får vi en fristående uppföljare och prequel snyggt paketerad i en och samma berättelse - likt Coppolas maffiaklassiker från 1974.
 

Vilka är med?

 
I huvudrollerna ser vi Aaron Pierre (från Jenkins “The Underground Railroad”) som Mufasa och Kelvin Harrison Jr. (från “Elvis”) som Scar. Från förra filmen återvänder Seth Rogen, Billy Eichner och John Kani som återigen kommer spela Pumbaa, Timon och Rafiki. Premiär blir om ett år -  den 5 juli 2024.
 
Manusförfattaren Jeff Nathanson, som skrev “Lejonkungen” från 2019 är tillbaka och jobbar på “Mufasa: The Lion King”. Istället för Jon Favreau har “Moonlight”-regissören Barry Jenkins tagit över registolen. Han har lovat i intervjuer att även denna blir en musikal, med nyskrivna sånger.
 
 
- Som barn tittade jag på de här karaktärerna och de var så perfekta! Mufasa var så bra, han blev så modig av sina erfarenheter (...) Vi kommer leva upp till energin i originalfilmen, och det kommer bli lika tårdrypande och upplyftande, berättar regissören.
 
Ser du fram emot att se lejonbröderna Mufasa och Scar nästa år?
| 5 juli 2023 15:00 |