Film

Skribent

Josefine Krischausky

10 september 2022 | 15:00

En uppföljare till "Insidan ut" är på väg

Skådespelaren Amy Poehler återvänder till en av rollerna, när vi sommaren 2024 ska få dyka ner i en tonårsflickas turbulenta inre.
Nyheterna fortsätter att trilla in från den pågående Disneymässan D23 Expo, däribland ett flertal spännande avslöjanden från Pixar. Animationsstudion kommer nu med det officiella beskedet att "Insidan ut", en av deras mest hyllade filmer, kommer att få en uppföljare.
 
I "Insidan ut", som hade premiär 2015, fick vi följa den unga flickan Riley genom en stor förändring i hennes liv, samtidigt som vi fick bekanta oss med hennes olika inre känslor. Den exakta handlingen i "Insidan ut 2" är ännu hemlig, men det bekräftas att filmen även denna gång kommer att utspela sig inne i huvudet på Riley, som nu har blivit tonåring. 
 
Det står också klart att Amy Poehler, som gjorde rösten till karaktären Glädje, kommer att återvända till rollistan. I samband med att Riley går in sin nya livsfas kommer vi också att introduceras till ett antal nya personifierade känslor, skriver Deadline
 
Meg LeFauve kommer även denna gång att stå för manuset, medan Kelsey Mann tar över regiansvaret från Pete Docter. "Insidan ut 2" blir Manns första långfilm som regissör, men däremot har han tidigare arbetat med Pixar-produktioner som "Framåt" och "Lightyear".
 
"Insidan ut 2" får premiär under sommaren 2024. 
| 10 september 2022 15:00 |