Skribent

Patrik Jonsson

31 december 2010 | 19:14

En tvättäkta familjeserie

Patrik har sett "No Ordinary Family" som premiärvisas nu på söndag på Kanal 5 och här komemr hans tankar kring serien.

Tänkte berätta att Kanal 5 kommer att börja sända serien "No Ordinary Family" tidigt nästa år. Den andra januari klockan 20.00 närmare bestämt. I serien så får vi följa en familj som råkar ut för en flygplansolycka men som lyckas med att undkomma med liven i behåll. Väl hemma igen så börjar de så småningom att upptäcka att de alla besitter olika övernaturliga förmågor.

Det finns en hel del små historier sammanvävda i serien, dels får vi följa barnen i familjen, men även pappan och så klart mamman. I början så mörkar de sina förmågor för varandra och bara det leder ju så klart till en del intriger. Utan att avslöja allt för mycket så upptäcker de dessutom att de inte är ensamma, det finns fler individer med krafter och dessa är inte av den allt för vänliga sorten. Den starkaste delen i serien tycker jag dock att är handlingen om familjen, själva kärnan i serien.
 
Serien är en "Heroes-light" skulle man kunna säga och i USA så har den faktiskt mottagits hyggligt bra. Den börjar lite vacklande, men den blir lite bättre och hittar liksom sin stil ett par avsnitt längre in. Är man serie intresserad och svag för superhjältar så tycker jag nog att man kan ge den en chans. I en av huvudrollerna ser vi Michael Chiklis som är mest känd som den brutala polisen i serien "The Shield", i den här serien spelar han dock en familjefar som är den totala motsatsen och bara det i sig kan ju vara lite intressant att se.
 
Det är lite svårt att placera serien i en viss genre då den faktiskt är lite av varje, i vissa bitar är den komisk och i andra dramatisk. Sedan så bjuds det så klart på en hel del action och så har vi ju naturligtvis också hela tiden Sci/Fi delen närvarande.

Jag får nog helt enkelt nöja mig med att säga att "No Ordinary Family" är en tvättäkta familjeserie och jag kan tänka mig att den hittar sin publik bland dem som följer/följde serier som "Smallville" och "Heroes".
Man ska dock ha i åtanke att serien främst riktar sig till den yngre publiken, ja så man inte sätter sig ned och förväntar sig ett blodbad, det är ju som sagt en familjeserie.
 
Nu har jag inte sett alla avsnitt som sänts i USA ännu, jag har bara sett en sex-sju stycken, så jag kan inte ge en fullständigt helhet. Det kan väl i och för sig ingen göra förrän hela säsongen har visats, men av det jag sett hittills så är det ingen favorit serie för min del. Men jag kan tänka mig att det finns många där ute som skulle uppskatta den, för det mesta så är den snyggt gjord och den har ju riktigt duktiga skådespelare. Tänker då främst på just Chiklis men även på Julie Benz ("Dexter") som spelar mamman i familjen.

| 31 december 2010 19:14 |