Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

12 januari 2017 | 15:00

En skådespelare hoppar av "Game of Thrones" inför säsong 7

Men hans karaktär kan möjligtvis leva vidare.
Om vi minns tillbaka till den senaste säsongen av "Game of Thrones" besökte Sam Tarly sitt föräldrahem på vägen till citadellet i Oldtown, där de hade en obekväm familjemiddag. Där mötte vi för första gången hans bror Dickon, men eftersom Sam var fräck nog att stjäla med sig familjens svärd som skulle gå till brodern verkar det ganska naturligt att vi kommer att se mer av Dickon Tarly i säsong 7. Vi ska dock förbereda oss på att han kommer att se ganska annorlunda ut om han någonsin dyker upp igen.

Dickons skådespelare Freddie Stroma har valt att hoppa av serien för att kunna ta på sig en huvudroll i "Time After Time", vilket bekräftades på branschens pressmöte TCA. Även om Stroma är ute ur leken finns chansen att Dickon blir kvar, men med en ny skådis ansikte.


Freddie Stroma i "Game of Thrones".

Ett rykte säger att Dickon kan komma att spelas av Tom Hopper från "Black Sails", som har skrivit på kontrakt med HBO för en roll i nästa säsong. Sajten Watchers on the Wall, som ständigt läcker smygfoton och rollsättningsdetaljer från inspelningen, har sett Tom Hopper framför kameran ihop med James Faulkner, som spelar Sams andra bror, Randyll Tarly, så oddsen är höga att Dickon kommer tillbaka med ett nytt ansikte.

Det vore inte första gången som HBO ersätter en skådespelare i "Game of Thrones". Beric Dondarrion, Daario Naharis samt Tommen och Myrcella har alla ersatts vid något tillfälle och Gregor Clegane har redan spelats av tre olika skådespelare under de sex säsongerna. Förutom att ha medverkat i "Black Sails" har Tom Hopper spelat i "Merlin" och "Barbarians Rising", så det är lätt att se honom i ännu ett fantasy-sammanhang. Eftersom Dickon bara hade några få minuters tid i rutan i säsong 6, kan det hända att de flesta inte ens märker att skådespelaren har ersatts.

Säsong 7 av "Game of Thrones" släpps till sommaren på HBO Nordic och här kan du se några av de allra första bilderna.

| 12 januari 2017 15:00 |