Spel

Skribent

Anders Eklöf

9 april 2021 | 19:17

En remake av "The Last of Us" påstås vara under utveckling

Det älskade Playstation-spelet "The Last of Us" har tydligen en remake på gång, knappt tio år sedan originalet.
Sony nöjer sig tydligen inte med framgångarna för de två "The Last of Us"-spelen och att det ska bli tv-serie av franchisen på HBO. 
 
Enligt en artikel på sajten Bloomberg, har tydligen en remake på det första spelet från 2013 varit under utveckling ett tag. 
 
 
Artikeln menar att Visual Arts Service Group, som annars brukar assistera andra studior med utvecklingen av Playstation-spel, började projektet för några år sedan. Projektet ansågs dock för dyrt och supportades aldrig officiellt av Sony, som till slut bad Naughty Dog utveckla remaken  tillsammans med Visual Arts Service Group.
 
Visual Arts Service Group ska tydligen ha velat göra en remake av det några år äldre "Uncharted", men Sony beslutade istället att satsa på "The Last of Us".
 
Enligt mig är det ett väldigt märkligt beslut, då det är ett spel som inte nödvändigtvis behöver en remake och det inte var särskilt längesedan det släpptes. Förmodligen handlar det om pengar, då serien har sålt bra och vunnit fina priser.
 
Rapporten säger även att studion Bend ville göra en uppföljare på "Days Gone", men att den långa utvecklingstiden och det halvdana mottagandet fick Sony att backa. Det ska även finnas en oro bland anställda hos Playstation-utvecklare att Sony fokuserar för mycket på säljande blockbusters, istället för att våga ta kreativa risker.
 
 
Om remaken av "The Last of Us" kommer får vi helt enkelt se, men personligen hade jag gärna sett Naughty Dog göra något helt nytt istället. 
 
Vad tycker du om planerna på en remake av "The Last of Us"?
| 9 april 2021 19:17 |