Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

31 maj 2018 | 11:15

En ny svensk streamingtjänst lanseras i Norden

"Xstream" kommer att ha fokus på skräck, sci-fi, och fantasy.
Redan nu den 1:a juni lanseras lanseras "Xstream", som blir Nordens första och enda streamingtjänst med inriktning på genrefilm. Tjänsten är oberoende och drivs av Jimmy Sehlin, grundare och VD på filmtjänsten GazeNet, Albert Avramovic, ägare av distributionsbolaget Take One, och Anna Lindström, delägare i GazeNet och distributionsbolaget Lucky Dogs.
 
Jimmy Sehlin säger:
 
-  Idén kom till oss i vintras när vi tittade på hur filmmarknaden ser ut, och möjligheterna för utveckling av independentfilm inom streaming, och vi tror att konsumenterna vill se annat än bara amerikanska blockbusters och tv-serier.
 
Några av de titlar som kommer finnas med i utbudet från start är "Sharknado"-filmerna, och även den sjätte och sista "Sharknado" (som går upp på bio i Sverige i sommar) kommer finnas tillgänglig på Xstream senare under hösten. Förutom detta fokuseras det mycket på kultförklarade klassiker som exempelvis "Solaris" och "Stalker" av Andrei Tarkovsky, "En dam försvinner" av Alfred Hitchcock, och senare under året "Metropolis" av Fritz Lang och "Nosferatu" av F.W. Murnau.
 
Albert Avramovic berättar om visionen för Xstream:
 
- Aldrig tidigare har konsumtionen och efterfrågan av film varit större än nu. Paradoxalt nog så är den legala distributionen mer komplex än den illegala, trots den rådande teknikrevolutionen. Etablerade aktörer på marknaden arbetar alla efter devisen, färre men värre och det kväver independentsidan av branschen och leder till smalare utbud. Xstream erbjuder konsumenterna något nytt och är ett spännande alternativ som en motpol till Netflix, HBO, Disney, Marvel och så vidare.
 
Tror du att Xstream kan hitta en plats på streamingmarknaden bland alla giganter?
| 31 maj 2018 11:15 |