Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 maj 2024 | 14:30

En ny "Sagan om ringen" på bio 2026! Warner Bros gör sig redo för nya äventyr

Warner Bros har stora planer och Peter Jackson är ombord!
Warner Bros skojade inte med sina planer för att återbesöka Tolkiens fantasyvärld. En ny spelfilm i "Sagan om ringen"-franchisen kommer vara redo för biopremiär 2026, skriver Variety.
 
Studiochefen David Zaslav berättar idag att den ännu namnlösa filmen ska "utforska ännu oberättade historier", och att man precis har påbörjat manusarbetet. Något som lär göra alla fans nöjda och glada är att Peter Jackson, Fran Walsh och Philippa Boyens är tillbaka - som producenter. De sägs vara "involverade i varje steg på vägen".
 
Detta är bara början. Förhoppningen är att utöka "Sagan om ringen"-franchisen med flera nya episka filmer. Det görs i samarbete med svenska Embracer Group som äger filmrättigheterna till J.R.R. Tolkiens värld. Filmserien är dock helt separat från tv-serien "Maktens ringar" som rullar på Prime Video.
 
Men vi får en ny dos fantasy redan i vinter, då anime-filmen "Lord of the Rings: The War of the Rohirrim" kommer på bio.
 
Och för den som inte kan vänta på storslagna äventyr på vita duken - vad sägs om ett 12-timmars "Sagan om ringen"-maraton redan i sommar?
 
| 9 maj 2024 14:30 |