Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 februari 2024 | 23:30

"Sagan om ringen: Maktens ringar" lyssnar på klagomålen: Nya säsongen blir skitigare

Regissören bakom hälften av den nya säsongens avsnitt avslöjar att man försökt göra det mer slitet och skitigare, i fortsättningen av den påkostade serien.
Den första säsongen av "Sagan om ringen: Maktens ringar" är den mest påkostade säsongen som någonsin skapats. Ett faktum som sedan givetvis syntes i det snygga fotot och den detaljerade världen man lyckades skapa under inspelningarna på Nya Zeeland. Men många tittare pekade lite hånfullt på vissa av rustningarna och de finklädda skådespelarna och tyckte att allt såg lite väl polerat och nyinköpt ut. Det är inte en typ av klagomål man förväntar sig efter den andra säsongen.
 
Den svenska regissören Charlotte Brändström är aktuell med den nya miniserien "Shogun" i februari, men under en längre intervju med MovieZine så hann hon även få in en kort kommentar om "Maktens ringar"-fortsättningen:
 
– Det jag vet och kan bekräfta är att det kommer att bli mörkare, och det kommer att bli mer vässat och karaktärsdrivet. Jag tycker verkligen att vi har några väldigt intressanta avsnitt på gång. Jag såg alla över julen, bara grovklippningarna. Jag tror att det kommer att bli en väldigt bra säsong. Vi försökte göra det mer slitet, eller lite skitigare antar jag. Och inte bildmässigt alltså, utan mer för att göra det så autentisk som möjligt. Vi har några väldigt överraskande vändningar i den också.
 
Morfydd Clark som Galadriel och Lloyd Owen som Elendil i den första säsongen av "Maktens ringar". 
 
I samband med att den första säsongen sändes så dementerade seriens showrunners J.D. Payne och Patrick McKay att man själva höll med om att dräkterna såg för nya ut. "Ibland är kläder faktiskt nya" sade man exempelvis till en THR-reporter, som också bekräftade att han hade nya kläder på sig under sin intervju med Payne och McKay. Men med tanke på att Brändström regisserat fyra av den andra säsongens totalt åtta nya avsnitt, så verkar man nu ändå ha tagit till sig lite av tittarnas "feedback" kring detta. 
 
Det är fortfarande oklart exakt när den andra säsongen av "Maktens ringar" kommer att få premiär. Med tanke på att det åtminstone var möjligt för Brändström att se igenom säsongen över julen (dock väldigt oklart hur färdiga avsnitten var rent effektmässigt), så bör vi nog i alla fall kunna hoppas på en premiär under slutet av 2024 - eller som senast någon gång i början av nästa år. 
 

Läs också: Krig och samurajer i påkostad miniserie: "Det bästa som gjorts på många år"

 
Kommer du att fortsätta titta på den nya säsongen av "Maktens ringar"? Tänkte du något på dräkterna under den första säsongen? Kommentera gärna nedan!
 
| 12 februari 2024 23:30 |