Film

Skribent

Mats Karlsson

20 april 2018 | 18:00

En ny "Doom"-film är på gång

Studion Universal har enligt rapporter börjat anlita skådisar.
De flesta vill nog helst glömma "Doom" från 2005 med Dwayne Johnson och Karl Urban, inte helt otänkbart att studion också vill göra det. Enligt rapporter är Universal på gång med en ny "Doom"-film och åtminstone en skådespelare sägs vara ombord.
 
Det är dock inget nytt med en ny "Doom"-film, det har tisslats och tasslats i filmkorridorerna i många år, men nu ser det ut som det kan bli av. Det är Screen Rant som mycket påpassligt sniffat rätt på skådespelerskan Nina Bergmans tweet, som säger följande:
 
- Wow, jag gör nästa "Doom"-film med Universal Pictures! Jag har precis skrivit på papperen. Filmen har en supercool regissör.
 
Naturligtvis berömmer hon manuset, som är standardförfarande, men historiken talar sitt tydliga språk, få av manusen lever verkligen upp till lovorden.
 
Uppdatering: Variety har nu kollat med Universal som säger att den nya "Doom"-filmen hanteras av deras Universal 1440 Entertainment-grupp, det innebär att filmen högst troligen inte går upp på bio. Deras inriktning är filmer anpassat för direkt-till dvd-marknaden och streamingtjänster.
 
I "Doom" från 2005 fokuserades historien på forskningscentrat Olduvai Reseach Station på planeten Mars, där något hade gått fruktansvärt snett. Forskarna på centret hade nämligen lyckats öppna en dörr till underjorden och mardrömslika varelser strömmade ut på löpande band.
 
Fler uppdateringar om "Doom" lär garanterat komma framöver.
 
Vill se en ny "Doom"?
| 20 april 2018 18:00 |