TIFF 2019

Skribent

Alexander Kardelo

8 augusti 2019 | 17:30

”En komikers uppväxt” får premiär på Toronto Film Festival

Rojda Sekersöz regisserar en tragikomisk uppväxtskildring efter ett manus av Jonas Gardell. I september blir det världspremiär på filmfestivalen i Toronto.
Igår kom den första trailern till "En komikers uppväxt", och idag står det klart att filmen blivit uttagen till en av världens främsta filmfestivaler.

Rojda Sekersöz ("Dröm vidare") och Jonas Gardells dramakomedi åker snart till Toronto Film Festival, där den får sin världspremiär. Filmen ska visas i sektionen Discovery som lyfter fram regissörer som gör sin första eller andra långfilm.

– Jag gick in i det här projektet med skräckblandad förtjusning över utmaningen som det innebar. Att få tolka och gestalta den här berättelsen kändes som världens privilegium, och att den här moderna svenska klassikern nu ska få internationell världspremiär i Toronto känns fantastiskt. Det är filmen värd!, säger Rojda Sekersöz i ett pressmeddelande.
 
 
"En komikers uppväxt" bygger på Gardells roman och handlar om 12-årige Juha, klassens clown, och hur han som vuxen bemöter gamla demoner. Huvudrollerna spelas av Johan Rheborg och Loke Hellberg. Historien filmades som miniserie med Björn Kjellman år 1992.

Filmen får svensk biopremiär 11 oktober.
| 8 augusti 2019 17:30 |