Film

Skribent

MovieZine

14 januari 2021 | 15:25

En kamp på liv och död i svenska "Red Dot" - se nya trailern här

Anastasios Soulis och Nanna Blondell spelar paret som får ångra sin semester i fjällen.
En röd laserprick dyker upp i Najda och Davids tält och förvandlar den romantiska resan till en kamp på liv och död. Idag släpps trailern till svenska "Red Dot", som har global streamingpremiär på Netflix den 11 februari.

Filmen är regisserad av Alain Darborg, tidigare känd för "Jönssonligan - Den perfekta stöten". Titta noga på trailern och du kan hitta en liten diskret referens till just den filmen.
 
 
"Red Dot" är en svensk actionthriller som utspelar sig i svenska fjällen. Filmen följer David (Anastasios Soulis) och Nadja (Nanna Blondell), ett par i 30-årsåldern som har det kämpigt med sitt äktenskap. När det visar sig att Nadja är gravid gör de ett sista försök till att hitta tillbaka till varandra och beger sig upp till den svenska fjällen för att vandra och åka skidor.

När de kommer i schism med två lokala jägare förvandlas däremot snabbt deras romantiska semester till en mardröm – paret överraskas plötsligt av en röd prick från ett lasersikte mot deras tältvägg och de tvingas fly ut i den karga vildmarken.

Helt isolerade i de massiva bergen förföljs de nu av hänsynslösa skyttar, men under den sadistiska jakten kommer även deras förflutna ikapp dem.
 
 
Inget dåligt upplägg för en thriller med internationella ambitioner. Vi får hålla tummarna för att Netflix har prickat in en ny tittarsuccé med "Red Dot". Den 11 februari får vi veta.
| 14 januari 2021 15:25 |