Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 april 2022 | 20:34

En helt ny värld väntar i "Kingdom Hearts IV"

Den populära spelserien där Disney möter "Final Fantasy" får ett fjärde spel, som verkar utspela sig i vår värld.
I samband med att "Kingdom Hearts"-serien fyller 20 år avslöjade Square Enix att "Kingdom Hearts IV" är under utveckling, som du kan se en trailer för cirka 4 minuter in i klippet nedan.
 
"Kingdom Hearts"-serien är en japansk rollspelsserie som blandar inslag från "Final Fantasy"-serien och Disney-filmer, där du får besöka världar från filmer som "Lejonkungen", "Frost" och "Pirates of the Caribbean".
 
Efter händelserna i "Kingdom Hearts III" ser vi Sora vakna upp i en stad som kallas Quadratum, som ser oerhört mycket ut som en realistisk tolkning av Tokyo. Vi får dock även se att Kalle och Långben är med, så det verkar inte som att vi behöver oroa oss att det inte kommer dyka upp Disneyfigurer.
 
Kanske får vi besöka populära filmer som "Encanto" och "Turning Red" i det fjärde spelet?
 
 
Om du tittar noga i sekvensen med skogen kan man se något som ser ut som foten av en AT-ST från "Star Wars", på en plats som ser ut som planeten Endor. Disney äger som bekant franchisen numera, så det vore inte helt orimligt.
 
 
Square Enix avslöjade inget lanseringsdatum eller vilka konsoler "Kingdom Hearts IV" är tänkt att släppas till, men spelet ska tydligen vara tidigt i utvecklingen. "Kingdom Hearts III" släpptes 2019 efter många års väntan, så det fjärde spelet lär troligtvis dröja några år.
 
- Vi vill tacka fansen för allt deras stöd under åren och vi ser fram emot att de ska få uppleva allt som kommer för Sora, säger Ichiro Hazama på Square Enix.
 
Under direktsändningen visades även ett mobilspel till Android- och iOS-enheter, kallat "Kingdom Hearts Missing Link" där vi får se olika karaktärer kämpa mot monster i världen Scala ad Caelum. Det spelet har heller inget lanseringsdatum, men en stängd beta kommer att dra igång någon gång under 2022.
 
När det första "Kingdom Hearts" släpptes 2002 var det en oerhört stor upplevelse för många, inklusive mig. Den otippade blandningen mellan japanska rollspel och Disney fungerade oväntat bra och har väldigt många fans över hela världen.
 
Hur ser din relation till "Kingdom Hearts"-serien ut?
| 10 april 2022 20:34 |