Film

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

20 april 2016 | 13:00

En film om hur MTV revolutionerade ungdomskulturen är på väg

Den som växte upp under 80-talet vet hur banbrytande musikvideo-kanalen blev för musiken, filmen och tonårslivet.
MTV var inte alltid fullt av high-school-serier och reality-TV. På 80-talet var det en ny och vågad idé att starta en kanal helt dedikerad till musikvideos, men kanalen växte fort och blev en naturlig del av 80-talets tuggummi-tuggande ungdomars vardag och påverkade det samtida modet och filmskapandet. Det ligger i musikvideons natur att ha snabba klipp och fräcka vinklar, vilket började leta sig in spelfilmerna också. 

Därför ska regissören James Ponsoldt ("The Spectacular Now") ta sig an att göra en långfilms-dokumentär som täcker de första tio åren av MTV-fenomenets historia. Filmen ska baseras på en bok på samma ämne, "I want my MTV: the uncensored story of the music video revolution", skriven av Rob Tennenbaum och Craig Mark.

Filmen ska bli en fartfylld och underhållande djupdykning i pop-kultur-fenomenets historia, fylld med intervjuer från band och bransch-folk som också omnämns i boken.

- Som det 80-tals-barn jag är hade MTV en enorm påverkan på mitt liv och jag är så glad att återigen få jobba med mina vänner på bolaget A24 i utforskandet av kanalens första revolutionerande år.

Filmen ska kort och gott kallas "I want my MTV" och har precis fått rättigheterna att påbörja produktion.

Vad har MTV betytt för dig? Har du tittat mycket?
| 20 april 2016 13:00 |