Film

Skribent

MovieZine

7 juli 2021 | 09:20

Trailerpremiär: En dokumentär om Val Kilmer är på väg

Skådespelaren har tydligen filmat sig själv i 40 års tid.
Nyheten publicerades först 29 maj men har uppdaterats med en trailer.
 
En dokumentär om Val Kilmer, kan det vara något? Hollywood-skådisen som en gång i tiden spelade både Jim Morrison och Batman bjuder in till ett intimt porträtt i kommande filmen "Val".

En hel del unikt material har klippts in i filmen, då Kilmer har filmat en slags videodagbok under fyra decenniers tid. Kanske får vi se hur han förberett sig för ikoniska roller i filmer som "Top Gun" och "Heat". Tusentals timmar av hemmafilmer har nu redigerats ihop av filmskaparna Leo Scott och Ting Poo.
 
Large 607925699ee87d2d322291118c63362f kilmer
 
- Dagligen har jag haft en bitterljuv känsla av att det här projektet sannolikt blir ett haveri. Jag menar, vad för slags film gör man av en man som filmat sig själv, ibland varje dag, i flera års tid? Det hade aldrig blivit av utan mina vänner Leo och Ting och deras hårda slit i klipprummet. Det har varit emotionellt. Jag är stolt över att dela filmen med världen! kommenterar 61-årige Kilmer.
 
I trailern får vi också se Val Kilmer diskutera sin strupcancer som han kämpat med under senaste åren.
 
 
Variety skriver att "Val" kommer släppas av Amazon Studios i USA i sommar, och av A24 i resten av världen senare under 2021.
 
Vilka är era favoritfilmer med Val Kilmer?
| 7 juli 2021 09:20 |