Spel

Skribent

Lina Svensson

30 juli 2020 | 21:00

En ny dokumentär om Playstations succésaga släpps i september

Den kommande dokumentären bjuder bland annat på intervjuer med Hideo Kojima, Phil Harrison och Shinji Mikami.
Även dom som har absolut noll intresse för tv-spel vet mycket väl vad ett Playstation är för någonting. Denna gigant på spelmarknaden som idag är kända för att gång på gång släppa exklusiva speltitlar som får världens gamers att fullkomligt storkna och längta efter mer. Men är du inte nyfiken på att få veta hur allting egentligen började? Inom kort kommer du att få veta det, lagom till den första konsolens 25 års-dag släpps nämligen en dokumentär om Playstations succésaga.
 
“From Bedrooms To Billions: The Playstation Revolution” kommer att bjuda på en resa som tar oss tillbaka till år 1995 då den allra första Playstation-konsolen släpptes i Japan, fram tills idag då släppet av Playstation 5 endast är ett par månader bort.
 
En trailer för den kommande dokumentären släpptes nyligen där några välbekanta ansikten skymtades. Hideo Kojima (hjärnan bakom spel som Metal Gear-serien och Death Stranding) Mark Cerny (som har varit med och producerat titlar som Crash Bandicoot, Spyro, God of War och Killzone) och Shinji Mikami (Skaparen av Resident Evil-serien) är endast några av dem. I sina intervjuer berättar dessa herrrar om sina egna erfarenheter kring att arbeta med Sony.
 
 
Dokumentären kommer att finnas tillgänglig via Itunes, Amazon och Vimeo från och med den sjunde september i USA, när dokumentären kan tänkas bli tillgänglig på den svenska marknaden är än så länge oklart. Filmen kommer dessutom att släppas både till Blueray och DVD senare i år. 
| 30 juli 2020 21:00 |