Klipp

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

18 april 2016 | 22:00

En blind Arya måste lära sig att slåss - se klippet!

Nedräkningen har börjat. Du har väl inte missat smygtitten på Aryas hårdträning som blind?
Vi är inne på den sista veckans nedräkning: i helgen den 25 april får vi äntligen se hur det går för karaktärerna i "Game of Thrones".

Kan du inte vänta? Ett klipp från en scen i den nya säsongen har precis släppts! Här får vi se Arya i ett riktigt underläge.


En av de stora skrällarna i säsong 5 var att Arya (Maisie Williams) fick chansen att bocka av ett till namn på sin dödsfiende-lista - Meryn Trant (Ian Beattie), men då det inte var hennes liv att ta, gjorde Aryas mentor Jaquen H'gar (Tom Wlaschiha) henne blind som straff. Klippet visar att Arya måste undergå hårdträning ihop med The Waif (Faye Marsay) och får ingen snäll-behandling. Trots den nyförlorade synförmågan förväntas Arya slåss lika bra för det och får ta många smällar i sin träning.

Enda sedan Arya anslöt sig till The House of Black and White i början av säsong 5, har relationen varit spänd mellan dem, då The Waif inte tycker att Arya har där att göra. Det är nu upp till Arya att överkomma sitt blinda handikapp genom att använda sina andra sinnen och visa vad hon går för. Om Luke Skywalker kan lära sig att använda Kraften och slåss med ögonbindel så kan väl hon! Eller bli den nya "Daredevil".

Ironiskt nog kommer Aryas bror Bran Stark (Isaac Hempstead Wright) tillbaka i den här säsongen efter ett uppehåll och med klarare syn än någonsin. Korpen han såg för sitt inre öga ledde honom till Max von Sydow - jag menar The Three-Eyed Raven. Sedan vi sist sågs har Bran övat upp sin förmåga att se dåtiden, nuet och framtiden. Om Bran och Arya kommer att återförenas i säsong 6 återstår att se!

Hur taggar du inför säsongspremiären?
| 18 april 2016 22:00 |