Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 augusti 2017 | 13:30

En av Netflix dyraste serier kommer tillbaka i december: "The Crown"

Serien om drottning Elizabeth II:s liv fortsätter att berättas hos Netflix senare i år, närmare bestämt den 8 december.
Drottning Elizabeth II:s liv började att berättas, med start i 50-talets början under seriens första säsong. Kommande säsonger ska berätta resten av hennes händelserika liv - fram tills idag. I den andra säsongen fortsätter Claire Foy, precis som under den första, att axla huvudrollen som vår drottning. Under kommande säsonger ska rollen tillsättas av andra (äldre) skådespelerskor när vi sakta rör oss mot nutid.
 
Den första säsongen av "The Crown" blev en av de dyraste hittills hos Netflix, med en prislapp på närmare en miljard kronor för samtliga avsnitt. Lyckligtvis blev den en hit bland både kritiker och tittare - som alla nu otåligt väntar på fortsättningen.
 
Netflix beskriver själva premissen, för fortsättningen i den nya säsongen, i ett pressmeddelande: 
 
""The Crown" fortsätter att skildra de stora politiska och globala händelser som kom att prägla 1900-talets andra hälft, när den bräckliga sociala ordning som upprättades efter andra världskriget bryts upp. Det börjar med soldater från Hennes Majestäts väpnade styrkor som bekämpar ett olagligt krig i Egypten och slutar med drottningens tredje premiärminister, Harold Macmillans, undergång efter en förödande skandal."
 
Serien är baserad på den prisbelönta pjäsen "The Audience" och återförenar den hyllade filmförfattaren Peter Morgan ("The Queen", "Frost/Nixon") med regissören Stephen Daldry ("Billy Elliot", "Timmarna") och producenten Andy Harries ("The Queen").
 
Netflix bjöd också på en första titt av hur den nya säsongen kommer att se ut, genom de fyra första officiella bilderna samt en teasertrailer. En sak är säker, efter den första säsongens succé har Netflixplånboken varit minst lika öppen under inspelningen av årets säsong. 
 
 
Den första säsongen av "The Crown" vann 2 Golden Globes tidigare i år, men har fortfarande chans tio gånger om på Emmygalan nu i september. Med en decemberpremiär för den andra säsongen lär seriens skapare satsa på att knipa ett gäng priser på Golden Globe-galan igen.
 
 
Kommer du att ge den andra säsongen en chans baserat på bilderna och teasertrailern?
| 11 augusti 2017 13:30 |