Film

Skribent

Thomas Linnaeus

10 september 2023 | 14:00

Elliot Page gör sin första film på sex år - och den är helt improviserad

Med experimentella  “Close to You” gör Elliot Page comeback på filmduken, tillsammans med regissören Dominic Savage.
Elliot Page (“Juno”) har inte gjort en film på sex år. Sist ut var thrillern “Flatliners” från 2017, och nu är han tillbaka med dramat “Close to You”. Vad som utmärker denna film är att den är experimentell.
 
Hela filmen är nämligen improviserad, vilket var en utmaning för skådespelarna. En av tagningarna blev på 53 minuter. I en intervju med Variety, berättar Page mer:
 
- Jag har aldrig gjort något liknande förut. Manuset har en liten beskrivning och ingenting mer. Det finns ingen dialog och du går in i varje scen helt naken. Jag tyckte att det var otroligt skrämmande innan vi kom igång med inspelningen.
 
I “Close to You” är en familjeträff i centrum. Här får vi följa Sam (Page) som måste göra upp med gamla minnen och konfrontera sin familj. Filmen regisseras av Dominic Savage som bland annat synts i Stanley Kubricks “Barry Lyndon”.
 
Men hur kommer det sig att Page gör sin första filmroll på sex år? Savage fortsätter:
 
- Elliot såg min film “I Am...", som jag gjorde med Samantha Morton. Han såg mitt förhållningssätt till realism och hur jag arbetar. När Elliot och jag träffades, vilket alltid är det avgörande, kom vi bra överens och vi båda visste att vi kunde göra något tillsammans.
 
“Close to You” har smygpremiär på Toronto International Film Festival idag.
| 10 september 2023 14:00 |