TV

Skribent

Jonna Vanhatalo

25 december 2018 | 15:00

Ellen roar och berör i nya ståuppshowen "Relatable"

Det är 15 år sedan Ellen DeGeneres, den populära amerikanska programledaren, senast gjorde stand up. Nu är hon tillbaka på scenen med en ny show, en lättrelaterad liten historia som berör stort.
"Relatable" är egentligen inte så mycket klassisk stand up, utan mer ett humoristiskt och reflekterande tal. Det är roligt och jag fnittrar mig igenom det mesta, men gapflabben uteblir och istället väcks egna tankar och funderingar om viktiga ämnen som Ellen tar upp och kåserar kring.

Hon berättar sin historia, som inte alltid varit en dans på rosor. Det handlar om att vara kvinna och rolig i en tid då kvinnor mest skulle vara snygga, om att komma ut som lesbisk, då offentliga personer helst skulle hålla sig inne. Det här är således en show om hennes eget liv, men som ändå talar till oss alla och som vi själva oavsett bakgrund kan känna igen oss sig i.

Ellen har kommit långt från loppiga enrummare och verkar ha en skön distans till sin framgång och sina många meriter som hon upprepat tar upp som kul kuriosa. Hon skojar om företeelser som att frenetiskt trycka ut allt, och då menar jag ALLT, ur tandkrämstuben eller att hasa sig fram på toagolvet på en handduk efter duschen, eftersom man åter lämnat kläderna för långt borta. 

 
Hon är sig själv, varm, smårolig och perfekt sällskap i tv-soffan när man tröttnat att glo på sina familjemedlemmars vinterbleka anleten.
 
 
"Ellen DeGeneres: Relatable", se den på Netflix nu.
| 25 december 2018 15:00 |