Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 maj 2022 | 12:00

Elizabeth Olsen gick miste om filmroller på grund av Marvel

"Jag började känna mig frustrerad", säger skådespelerskan bakom Scarlet Witch.
En superhjälteroll i MCU kan innebära trygghet och jobb för många år framåt, för att inte tala om ett rejält tillskott på bankkontot. Frågan är dock om det här med att hänga i vajrar framför en green-screen är den kreativa utmaning som skådespelarna drömmer om?
 
I Elizabeth Olsens fall har rollen som Wanda Maximoff, hjälten som senare blev skurken Scarlet Witch, kommit med en del frustration. I en ny intervju med New York Times berättar hon om känslan när hon gick miste om andra spännande jobb. Bland annat var hon tvingen att tacka nej till Yorgos Lanthimos skruvade drama "The Lobster" på grund av sitt kontrakt med "Avengers"-filmerna.
 
- Jag började känna mig frustrerad. Jag hade jobbsäkerhet men jag gick miste om roller som kändes mer rätt för mig. Och ju längre bort jag kom från dem, desto mer sällan övervägde de mig. 
 
 
Olsen hyllades stort för sin skådespelardebut i "Martha Marcy May Marlene" från 2011 och har varvat indieroller med storfilmer sedan dess. Hennes Wanda introducerades i en bonusscen i "Captain America: The Winter Soldier" (2014) och fick mer utrymme i "Avengers: Age of Ultron" (2015) och "Captain America: Civil War" (2016).
 
- Det gjorde att jag inte kunde ta vissa jobb som jag tyckte var mer i linje med vad jag själv ville se som publik. Och nu är jag som mest ärlig, säger Olsen. 
 
Däremot kom erbjudandet om en egen tv-serie som en välkommen utmaning. Elizabeth Olsen hoppade på möjligheten att utveckla sin karaktär i "WandaVision" på Disney+. Att göra något så udda och annorlunda kändes som "en sund erfarenhet", berättar skådespelerskan. 
 
 
Elizabeth Olsen kan just nu ses i bioaktuella "Doctor Strange in the Multiverse of Madness". I år medverkar hon också i miniserien "Love and Death".
| 12 maj 2022 12:00 |