Spel

Skribent

Lina Svensson

30 april 2019 | 18:15

“Elder Scrolls: Blades” har tjänat in 15 miljoner kronor på mikrotransaktioner

Bethesdas senaste mobilsatsning har redan dragit in över 15 miljoner svenska kronor på mikrotransaktioner.
Efter fiaskot med “Fallout 76” gick Bethesda ut med att de nu jobbade på ett mobilspel som garanterat skulle göra fansen nöjda. Bethesdas producent Todd Howard lovade fansen att “Blades” skulle bli ett äkta Elder Scrolls-spel. Det var många som var skeptiska till den nya satsningen och spelet har, trots att det ännu inte har lanserats officiellt, fått en del kritik.
 
Men det verkar inte hindra Bethesda från att tjäna en stor slant på sin senaste satsning. “Elder Scrolls: Blades” har bara funnits tillgängligt som “early access” i knappt en månads tid, men redan nu har de tjänat in över 15 miljoner svenska kronor på mikrotransaktioner enligt en rapport från Sensor Tower. "Blades" är ett så kallat gratispel till mobilen som ger spelaren möjligheten att köpa uppgraderingar och andra viktiga förnödigheter i själva spelet. Vilket som sagt, verkar vara en lönsam affär. Över 1,3 miljoner spelare har redan laddat ner “Blades” och fler lär det bli när den fullständiga versionen väl finns tillgänglig. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Mikrotransaktioner i spel som påstås vara gratis är någonting som har blivit väldigt kritiserat en tid. Vad tycker du om detta? Är det en möjlighet som ska få finnas? 
| 30 april 2019 18:15 |