SPONSRAT

Skribent

Jake Bolin

22 augusti 2018 | 13:00

Eftersnack: Moderskärlek till döds i veckans ”Sharp Objects”

I det sjunde och näst sista avsnittet av ”Sharp Objects” börjar saker och ting dras till sin spets.
Den lokala polisen hittar blod från en av de försvunna flickorna under Johns säng, och nu tvekar inte längre någon om den melankoliske artonåringens skuld. Ingen utom Camille, som super ikapp med den efterlyste, presumtive mördaren på en illegal bar i utkanten av Wind Gap. Med snarlika tragedier i sina respektive bakgrunder har de två en säregen kemi.

Den bär hela vägen ned i sängen på ett skitigt motellrum, där John visar sig vara en ömsint älskare – och den ende som Camille vågar visa upp sin ärrmärkta kropp för utan reservationer. Knappt är kärleksstunden över innan lokale polischefen Bill Vickery sparkar in dörren med Richard Willis tätt bakom sig. Stämningen blir av förståeliga skäl… ansträngd.

”Folk köper verkligen din sorgsna livshistoria. Men egentligen är du bara en alkoholiserad slampa”, förkunnar Richard för Camille innan han smäller igen dörren framför ansiktet på henne. På det sättet som de flesta sårade eller bedragna människor förenklar verkligheten för att göra den uthärdlig.
 
 
Med John i fängsligt förvar anser Vickery nu att fallet är löst, ytterligare frågor och utredningar göra sig icke besvär. Men det är för sent att lägga locket på en av Wind Gaps största och bäst bevarade hemligheter, den som Camille blottlägger tack vare sjukjournalerna som Richard har grävt fram om Alma. Adora lider av ”Munchausen by proxy” och ”vårdade” i praktiken Camilles yngre syster till döds när det begav sig. Sedan beordrade hon att kroppen skulle kremeras för att undanröja bevisen.

Amma verkar gå samma öde till mötes, och varken Alan eller ens Jackie O'Neill – visar det sig när Camille konfronterar henne – har förmått göra någonting för att hejda Adoras dödliga inflytande över sina döttrar. Tillvaron rämnar för Camille, men hon har inte för avsikt att kasta sig på flyget hem, vilket hennes chef råder henne till av omsorg om Camilles mentala hälsa (det är så dags nu, kan man tycka). I stället svär hon på att stoppa sin mamma.

Den uppgörelsen blir svår att vänta en vecka på.
 
| 22 augusti 2018 13:00 |