Serie

Skribent

Hampus Haglund

4 april 2016 | 23:00

Eftersnack: Håller ”Billions” på att bli ett relationsdrama?

Det näst sista avsnittet för säsongen åsidosätter det politiska spelet och fokuserar på förhållanden.
Utredningen mot Axe Capital fick ett abrupt slut förra veckan. Även om Connerty fortfarande försöker handlar arbetet nu mer om att arkivera dokument än att jaga skurken. Kanske är det inte så konstigt att veckans avsnitt inte handlar mycket om utredningen. Istället får vi nästan en timmes godsaker om hur det egentligen står till med våra ”power couples”. Eftersom serien fokuserar på paren gör jag detsamma. Här är några tankar om veckans avsnitt ”Magical Thinking”:

Axe och Lara


Det skaver lite mellan Axe och Lara på sistone. Lara sitter i samma båt som Chuck i det att hon inte gillar när Axe vänder sig till Wendy. Dessutom ligger det fortfarande kvar en viss vrede för att Axelrods 9/11-skandal gick ut över hennes familj. Laras relation till sin syster fick stort utrymme. Att Malin Åkermans karaktär får mer att göra är uppskattat, även om det kanske var lite bortkastat den här veckan. Det fanns ingenting som brände till riktigt kring henne.


Trots spänningarna känns det som att Axe och Lara oftast avslutar avsnitten som sams. Frågan är kanske om deras äktenskap klarar en till skandal? För det lär väl vara en på gång...

Chuck och Wendy


Triangeldrama! Chuck lär inte vara glad efter att ha sett Wendy med sin nemesis. På samma sätt lär inte Wendy bli glad när hon får reda på att Chuck snokat i hennes dator. Sprickan är uppenbar och känslan är att den bara växer och växer. Det illustreras ganska tydligt från serieskaparnas håll, i tidigare avsnitt fanns det alltid en del scener dem emellan. Men när vi kommit längre och sprickan ökat har vi sett Chuck och Wendy tillsammans allt mindre. Förutom veckans sista scen, utan repliker, var ett sms allt vi fick se paret emellan. Luktar det skilsmässa rent av?


Frågan nu är vad Chuck tänker göra med informationen han stal från sin fru, det lär bestämma framtiden, inte bara för deras äktenskap utan även Axelrods framtid...

Connerty och Kate


Det finns säkert folk som tycker tvärtom, motivera gärna varför i kommentarsfältet i så fall, men här är vad jag känner kring deras lilla flirt:

ZZzzzZZZzzzzzzzZZZzzzzzzzzzzzzzzzZZZZzzzzzzzzzzzzzzz!

Vad har deras förhållande med serien som helhet att göra? Vad bär den för värde? Inte ett smack hittills och även om den får någon betydelse framöver har det varit ett för utdraget förspel (pun intended). Släpp det gärna till säsong två kära manusförfattare.

Säsongsavslutningen


Kanske kommer fokus återigen skifta till fallet i nästa veckas säsongsfinal efter veckans avslutning. Skilsmässa? Axe bakom galler? Chuck i mediaskandal? Någonting ännu saftigare? Det finns många riktningar serien kan ta nästa vecka. Jag är enormt spänd på att se vad som väljs och hur det påverkar nästa säsong.

Till skillnad från tidigare veckor har Showtime valt att inte släppa något previewklipp från nästa avsnitt. Möjligheten att få minsta lilla spoiler minskar och spänningen inför nästa vecka är nästan olidlig. Jag tror att Axe ligger rätt risigt till om jag får spekulera fritt. Det återstår att se om jag har rätt.

Vad tycker du om "Billions", är serien på väg i rätt riktning? Berätta vad du tycker i kommentarsfältet!

"Billions" följer du smidigt via HBO Nordic, säsongsavslutning nästa vecka.
| 4 april 2016 23:00 |