SPONSRAT

Skribent

Rebecca Unnerud

5 december 2015 | 19:00

Eftersnack: Varför älskar vi inte "The Last Panthers"?

Tack vare en mäktig avslutning av avsnitt fyra ska de resterande två avsnitten bli en fröjd att se.
Tack vare en mäktig avslutning av avsnitt fyra ska de resterande två avsnitten bli en fröjd att se. 

Milan har tvingats fly, Naomi får reda på var mannen med hunden befinner sig och Khalil planerar att sätta dit Roman.

3 höjdpunkter!


1. I förra eftersnacket bad jag om en upptrappning med mer action och fler svar. Även om avsnitt fyra till en början är lite av en snooze-fest är de sista tjugo minuterna desto bättre. Scenen när Khalil och Roman sitter och dricker vin och pratar är riktigt bra och spännande. Det är en häftig dynamik mellan de två och som tittare är det ovisst om Roman genomskådar Khalil och oklart hur Khalil, brorsan och Franck har tänkt att genomföra sin plan. När Roman och brorsans vattentäta plan (avväpna Manu och gripa Roman) inte visar sig vara så vattentät och alla skjuts inser bröderna att de är i krig. Jag tror att denna utveckling är viktig för de två sista avsnitten och nu när Khalil blir tillförordnad efterträdare till Roman blir hans makt desto större. 

2. Härligt att se David Dencik igen, även om ett par scener med Dencik är minst tio för få. 

3. Scenen mellan Naomi och Tom på klubben i Belgrad är mäktig. Naomi kommer på kopplingen mellan diamanterna och flygplatsen. När hon berättar att Toms partner kan kopplas till diamantstöld och barnamord via Zlatko får hon det oväntade beskedet att hon är avskedad. Tom är sannerligen en ful fisk och även om det gick att förutse är det spännande att Naomi (och vi) nu har det bekräftat. Jag tror att karaktären Naomi kommer blomma ut i resterande avsnitt och det är sannerligen på tiden. 

Varför älskar vi inte "The Last Panthers"? 


Jag har inte varit såld på de tre senaste avsnitten och med tanke på att kommentarerna har lyst med sin frånvaro här på MovieZine verkar det som att ni inte är så många som gillar/hittat serien. 

Det känns som att ”The Last Panthers” aldrig riktigt lyfter utan fortsätter i samma hjulspår. Det är en väldigt distanserad serie, både när det kommer till form och handling och det är svårt att bry sig på riktigt om karaktärerna. Det är nog den stora anledningen till att jag inte älskar den utan bara gillar den i stil med en typisk trea. Seriens upprepningar och övertydlighet är de andra svaga delarna som jag har diskuterat i tidigare eftersnack. Och det är väl inte bara jag som saknar en rejäl stöt i stil med den i öppningen?

Nya avsnitt av ”The Last Panthers” släpps varje fredag på HBO Nordic.

Tycker du att ”The Last Panthers” klarar förhandshypen? Vad tror du om slutet? Diskutera gärna i kommentarsfältet! 
| 5 december 2015 19:00 |