Serie

Skribent

Patrik Jonsson

12 augusti 2013 | 21:15

Efter "Under the Dome" kommer "Extant"

Att CBS skulle satsa på fler sci-fi-serier var väl föga överraskande efter kanalens framgångar med "Under the Dome".

Precis som jag rapporterade förra veckan kommer CBS tillbaka med en andra säsong av just "Under the Dome" nästa sommar, men det slutar inte där. Nu har alltså CBS budat in serien "Extant" som, precis likt "Under the Dome", ska produceras av Spielberg och hans Amblin Entertainment. "Extant" kretsar dock inte kring någon jättebubbla utan kommer att lägga sin fokus på en kvinnlig austronat som försöker få kontakt med sin familj efter att hon över ett år varit försvunnen uppe i rymden. Dessutom vilar jordens befolkning, dess historia och framtid i hennes händer.

Jag måste erkänna att premissen, själva upplägget, faktiskt låter riktigt bra. Men å andra sidan tyckte jag ju precis samma sak om "Under the Dome" som CBS, åtminstone enligt mig, fuckade upp totalt.

Även "Extant" ska bli en följetongsserie, nu är det bara att hoppas på att CBS också håller sig till en sådan och att de lärt sig av sina misstag efter "Under the Dome". CBS brydde sig denna gång inte om att beställa ett pilotavsnitt, de tände istället den gröna lyktan för en full säsong bestående av tretton avsnitt rakt av och debuterar gör den någon gång nästa sommar.

Ja och snälla CBS, kalla nu inte även denna serie för "This Summer One Time Event", för nu vet vi alla att ifall serien krossar tittar- och ratingmässigt blir det definitivt fler säsonger.

Miniserierna verkar sannerligen ha tagit sig till de markbundna kanalerna på allvar. Den förra veckan var det NBC som avslöjade att de jobbade på hela fyra stycken och denna vecka hakar även Fox på minitåget. Detta gör det med en idé jag faktiskt har sett fram emot och efterlyst väldigt länge, både på film och seriefronten. Fox har nämligen satt igång produktionen av en miniserie kallad "Word War III". Att "leka krig", att fantisera ihop en historia kring hur det har kunnat sett ut ifall ett tredje världskrig brakade lös har alltid eggat mig. Här finns hur mycket potential som helst, endast fantasin sätter gränser och nu hoppas jag verkligen att Fox inte stressar sig genom detta projekt. Med rätt tänk, bra fördjupningar och förklaringar, starka karaktärer samt hygglig logik kan detta bli något alldeles fantastiskt.

Självklart hoppades man innerst inne på att en kabelkanal tagit sig an något liknande, men man kan inte få allt, tydligen. Jag vet att det redan finns en slags "World War III"-film/TV-serie men den är enormt förlegad och fungerade inget vidare ens då den kom ut, jag vill ha en masterpiece här nu. Serien är skapad och skriven av David Hayter, som tidigare skrivit "X-Men" och Leslie Greif som i sin tur kan skryta med att han producerade tokprisade "Hatfields & McCoys".

En trailer till Showtimes kommande dramaserie "Masters of Sex" släpptes i fredags. För min egen del verkar den här serien vara något så oerhört tråkig, inte alls min grej. Tror inte att den kommer att bli någon hit där ute i världen heller därför stämplar jag den "dead on arrival" rakt av. Inte ofta jag känner ett sådant pass stort ointresse inför en kabelkanals serie, speciellt inte från Showtime, men någon gång är väl det tvunget att hända antar jag, trist. Då ser deras färska trailer till den tredje säsongen av "Homeland" mycket mer lovande ut.

Showtime passade även på att avslöja säsongspremiärerna för deras serier "Shameless", "House of Lies" samt "Episodes" och det är den 12 januari som gäller för samtliga. Ja och apropå just Showtime, deras kommande rysarserie "Wayward Pines" har hittat sina huvudrollsinnehavare: Josh Hartnett, Eva Green och Juliette Lewis.

Starz gangsterdrama "Magic City" går samma öde till mötes som deras serie "Boss". Efter två säsonger drar nu Starz ur pluggen och serien får gå till graven.

Serien "Marco Polo", som först fick grönt ljus av just Starz till en full säsong på tio avsnitt, kan nu istället plockas upp av Netflix. "Marco Polo" var planerad att spelas in i Kina, vilket ingen annan serie någonsin har gjort, mycket riktigt hopade sig inspelningsproblemen och Starz drog sig ur. Malaysia blir därför istället nästa tänkbara inspelningsplats.

Paul Giamatti har slagit sig ihop med FX för att göra en serie kring slaverimotståndaren John Brown vilken var en farmare som helt sonika sadlade om till att bli en anti-slaveriaktivist. Ännu en historisk serie är alltså att vänta, detta är dock FX:s första ifall jag inte är helt ute och yrar.

Ungdomskanalen The CW har bankat och slamrat på supertrumman igen, japp, en spin-off (what else?!) på "Arrow" kan vara att vänta. Yes, mer trikåkallingar åt publiken, precis vad jag behövde! I höstens andra säsong av "Arrow" ska karaktären Dr. Barry Allen introduceras, ni med kalsongfetisch eller hygglig koll på läget vet att dennes alter-ego heter Flash! The CW har även utlovat en spin-off (what else?!) på "Supernatural" och så är det ju höstpremiär för spin-offen (what else?!) "The Originals". Det spinner, snor och far här så jag blir alldeles yr och spyfärdig, som vanligt hos The CW har väl föga några skådisar över 30 fått tillträde.

Denna karusell får sätta punkt för veckans TV-nyheter, ifall ni vill hörs vi igen på torsdag, tack och hej!

| 12 augusti 2013 21:15 |