Film

Skribent

Alexander Svensson

9 november 2023 | 23:00

Efter strejken: Hollywood har bråttom med att få igång sina pausade filminspelningar

"Deadpool 3" och "Gladiator 2" är bara två av filmerna som fick avbryta inspelningen när strejken började i somras. Nu måste de komma igång igen, helst fort.
Den stora strejken i Hollywood är äntligen över, men nu börjar nästa utmaning för filmindustrin: att få igång produktionerna så fort som möjligt. Enligt uppgifter till Deadline så kommer inga nya produktioner att kunna dra igång innan året är slut. Däremot så finns det möjlighet att återuppta inspelningar som hunnit börja och fick trycka på pausknappen när facket kallade till strejk.
 
Några av de produktioner som redan hann inledas och som är aktuella för att snabbt startas upp igen är enligt Deadline superhjältefilmerna “Deadpool 3” och “Venom 3”, Clint Eastwoods “Juror No. 2”, Tim Burtons “Beetlejuice 2”, Ridley Scotts “Gladiator 2” samt bokadaptionen “It Ends With Us” med Blake Lively i en huvudroll.
 
Även om inspelningarna kan komma igång kvickt så lär det vara svårt för en del av filmerna att hinna bli färdiga i tid för att möta sina tänkta releasedatum. “Venom 3” har redan flyttats ett par månader, och ska nu ha premiär i november 2024, alltså om ungefär ett år.
 
“Deadpool 3” har också övergett sitt ursprungliga premiärdatum, som var i maj. Ett nytt har inte presenterats ännu, men huvudrollsinnehavaren Ryan Reynolds var vänlig nog att via Instagram offentliggöra att filmen kommer under sommaren. I samma inlägg låter han även alla fans veta att karaktären “Dogpool” (en version av Deadpool i hundform) kommer att vara med i filmen.
 
Enligt uppgifter till Variety kommer “Deadpool 3” börja spela in igen innan den amerikanska Thanksgiving-högtiden.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Ryan Reynolds (@vancityreynolds)

 
Vilken av de kommande och (fram tills nyligen) strejkhindrade storfilmerna är du mest taggad på?
| 9 november 2023 23:00 |