Film

Skribent

MovieZine

20 maj 2023 | 10:30

Efter "Rättfärdighetens ryttare": danske regissören gör film om bankrånare

Anders Thomas Jensen påbörjar inspelningen av sin nästa film i Västra Götaland under 2024.
Film i Väst presenterade under fredagen en rad kommande projekt under sin traditionsenliga pressträff i Cannes. Bland gästerna fanns den danske regissören Anders Thomas Jensen ("Adams äpplen" och SVT Play-aktuella "Rättfärdighetens ryttare") för att tala om sin kommande film.
 
"Tillbaka till verkligheten" kommer likt Jensens tidigare filmer att karakteriseras av svart humor och absurda historier.
 
Nyss utsläppt från fängelset är bankrånaren Anker på väg för att hämta bytet. Den ende som vet var pengarna är begravda är hans traumatiserade bror Manfred, som under fängelsetiden har flytt in i ett alter ego, och nu inte längre kommer ihåg något om pengarna. I hopp om att låsa upp Manfreds minne reser bröderna till sitt barndomshem och börjar gräva.
 
- Det är en berättelse om förlåtelse och identitet. Vilka vi är. Och att vi tenderar att döma varandra utifrån en enda handling, säger regissören.
 
Inga skådespelare har ännu tillkännagetts - kan det bli ett nytt samarbete mellan Jensen och Mads Mikkelsen, som spelat i flera av hans tidigare filmer?
 
Filmen spelas in nästa år i Västra Götaland och på Fyn.
| 20 maj 2023 10:30 |