Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 juli 2023 | 10:05

Efter Barbie kommer Barney: barnprogrammet blir vuxenfilm

Mattels nästa filmatisering bygger på "Barney och vänner", men med en surrealistisk twist.
Medan hela världen snackar om "Barbie" planerar Hollywood redan för fler filmer baserade på Mattels leksaker. Och på tur står Barney, den lila dinosaurien som är huvudperson i barnprogrammet "Barney och vänner", producerat mellan 1992 och 2010.
 
När Barney blir film väntar dock en oväntad twist. Barnen får kanske stanna hemma för detta ska bli en surrealistisk film gjord för en vuxen publik, skriver Variety.
 
Mattel Films-chefen Kevin McKeon förklarar sin vision:
 
- Vi lutar oss mot millennial-ångest snarare än att göra något barnvänligt. Det är verkligen teater för vuxna. Inte så att det blir barnförbjudet, men det kommer handla om vad det innebär att vara 30-nånting och ha växt upp med Barney - om en hel generation som är desillusionerad.
 
Daniel Kaluuya är klar för en roll i filmen om Barney.
 
Filmskapare som Spike Jonze ("I huvudet på John Malkovich") och Charlie Kaufman ("I'm Thinking of Ending Things") anges som inspiration. Förhoppningen är en film i A24-anda - efter studion som gör hyllade, tänkvärda indierullar och skräckfilmer som "Midsommar".
 
- Vi ska göra något vågat och verkligen understryka att vi är här för att skapa konst.
 
Mattel låter verkligen filmskapare göra sin egna twist på deras leksaker, vilket säkert är anledningen till att en feministisk "Barbie" i Greta Gerwigs regi har blivit sommarens mest hajpade film. Vi ser (med skräckblandad förtjusning) fram emot att få vår barndom förstörd av en riktigt skruvad "Barney och vänner".
| 4 juli 2023 10:05 |