Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 april 2024 | 14:15

Edward Furlong sumpade rollen i "Terminator 3": De erbjöd mig miljoner

"T2"-stjärnan förlorade sitt kontrakt efter en överdos.
Namnet Edward Furlong kommer alltid förknippas med "Terminator 2" (1991), där han spelar den tioårige John Connor som jagas av en mördarmaskin från framtiden.
 
Tanken var att Furlong skulle återvända i rollen i uppföljaren "Terminator 3: Rise of the Machines" (2003). Ett välbetalt erbjudande dök upp. I en ny intervju avslöjar han hur knarket kom i vägen och han sumpade en av sitt livs bästa chanser:
 
- Jag minns hur det var bokstavligen ett bra kontrakt, det bästa kontraktet jag någonsin fått i hela mitt liv. Det var massor av pengar. Det handlade om miljoner. Och jag hade aldrig tjänat såna summor.
 
Han slog igenom 13 år gammal i James Camerons "Terminator 2: Domedagen".
 
Det fanns bara en klausul i kontraktet. Furlong, som redan var känd för sitt missbruk, var tvungen att hålla sig helt borta från droger under produktionens gång. Lättare sagt än gjort.
 
- Så jag ringde mina vänner och sa "hörni, jag har skrivit på det grymma j-a kontraktet. Vi måste ut på klubb och fira! Vi ska ta kokain för sista j-a gången.
 
Senare den kvällen vaknade han upp på klubben efter en överdos. "Så pinsamt", minns han när ambulansen kom. Och kort därefter - ett trist men väntat besked från filmbolaget:
 
- De sa "du har förlorat rollen, vi kommer inte göra filmen med dig". Det var det! Jag bad om ursäkt, men det hjälpte inte.
 
Furlong i senaste filmen "Heart of a Champion" från 2023.
 
Edward Furlongs liv sedan dess beskrivs som en "nedåtgående spiral" men numera är 46-åringen lycklig och drogfri.
 
"Terminator 3" hittade en ersättare i Nick Stahl, som fick ta över rollen som John Connor. Att filmen blev en stor hög med skit är kanske en klen tröst för Furlong - men som ett stort fan av "T2" hade jag såklart velat se honom komma tillbaka i rollen och möta Arnold Schwarzenegger på nytt.
 
| 5 april 2024 14:15 |