Film

Skribent

Alexander Dunerfors

5 mars 2014 | 17:01

"Edge of Tomorrow" sparar inte på krutet

En mix av "Starship Troopers" och "Måndag hela veckan" - vi har kollat in Tompas nya storfilm.

Tom Cruise är snart tillbaka i en actionfylld roll i Doug Limans "Edge of Tomorrow". MovieZines Mats Karlsson är nöjd efter att ha smygtittat på filmen i London.

- Doug Liman sparade verkligen inte på krutet, man hade knappt satt sig tillrätta förrän det var fullt ös medvetslös. Den halvtimma från filmen som visades var väldigt actionfylld och tankarna for direkt till "Starship Troopers". Mycket alien-kickass och med humor som en välbehövlig ingrediens. Visningen lyckades också generera applåder, det var fler än jag som gillade vad vi fick se. Kommer hela filmen ligga på denna nivå har vi en fräsch underdog att se fram emot.

I filmen får vi följa PR-konsulten Cage (Tom Cruise) som hastigt och lustigt hamnar i ett krig mot lynniga invaderande utomjordingar

- Cruises karaktär är oerfaren och feg, men tvingas att anpassa sig illa kvickt. Som tur är får han möjligheten att rätta sina dödliga misstag, då han får uppleva dagen om och om igen. Tänk en mix av "Starship Troopers" och "Måndag hela veckan" så har vi "Edge of Tomorrow".

Det har varit ganska tyst om filmen hittills, men vi bör ha den på vår radar i sommar?

- Ja, absolut. Liman som var väldigt självkritisk hävdade att han hade minsann lärt sig av misstagen från "Jumper" och de inte skulle upprepas i "Edge of Tomorrow".

Mer om "Edge of Tomorrow" inklusive en intervju med regissören Doug Liman kommer upp på MovieZine närmare biopremiären den 5 juni.

| 5 mars 2014 17:01 |