Skribent

Patrik Jonsson

2 februari 2011 | 18:02

Edgar Allan Poe dyker upp i TV-rutan

I veckans TV-rapporter berättar Patrik att Ethan Hawke och Antoine Fuqua gör ny serie ihop och att man gör ett försök att ta Edgar Allan Poe Clarke till TV-rutan.

Ännu en rätt så etablerad skådespelare har nu bestämt sig för att ge TV-branschen en chans. Det är Ethan Hawke som ska ge sig i kast med en TV-serie som just nu går under arbetsnamnet "Exit Strategy". Serien ska bli en slags action/thriller och ska handla om ett team CIA-agenter som specialiserar sig på att snabbt plocka ut agenter ur operationer som gått snett.

Pilotavsnittet ska regisseras av Antoine Fuqua som tidigare har regisserat bl.a den Oscarsbelönade filmen "Training Day" och "Brooklyns Finest". Detta blir alltså inte den första gången och inte den andra heller för den delen, som herrarna Hawke och Fuqua arbetar tillsammans. Mycket talar väl för den här serien, det som däremot talar mot den är väl det faktum att det är FOX som har köpt rättigheterna.

Filmen "The Raven" där John Cusack ska gestalta Edgar Allen Poe har ju snart premiär och tydligen så har idén smittat av sig lite till ABC. De har nämligen en serie på gång som ska heta just "Poe". Inte mycket har nämnts kring själva handlingen i serien, men tydligen så ska det vara någon slags deckarliknande historia där vi ska få följa Edgar Allen Poe i 1840-talets Boston.
 
Jeffrey Dean Morgan, kanske mest känd som The Comedian i "The Watchmen och från serien "Supernatural" verkar snart vara klar för en roll i Starz kommande dramaserie "Magic City". Serien ska utspela sig under det sena 1950-talet i Miami och där ska Morgan spela en föreståndare för ett hotell som var hem för många av den tidens stora och kända makthavare. Vad serien egentligen ska handla om är fortfarande oklart, men jag kan tänka mig att det finns en hel del intressant att bygga på med den grunden.
 
NBC verkar äntligen ha ett intressant projekt på gång och nu får man väl hoppas på att de verkligen ger serien en chans så de inte lägger ned den innan den knappt har börjat. Serien heter "S.I..L.A." och är skapad och skriven av Oscarsnominerade Stephen Gaghan som bl.a skrev manus till filmerna "Syriana" och "Traffic". "S.I.L.A." är en dramaserie som ska kretsa kring allt mellan politik, kriminalitet och lagväsenden i Los Angeles. Det här låter ju lite som "The Wire" faktiskt, ja förutom att det kommer att utspela sig på västkusten då förstås. Någon rollista har ännu inte avslöjats och premiär lär det inte bli förens tidigast till hösten. En annans serie som dock klingar lite mer NBC är "Grimm", i den serien så ska vi få följa "poliser" i en värld befolkad av karaktärer från sagorna om Bröderna Grimm. Ja, ni läste rätt! Allt är tydligen möjligt hos NBC...
 
Sedan så har vi ett gäng blandade nyheter i kort här; ABC har beställt pilotavsnitt av hela tre nya komediserier vid namn " Other Peoples kids", "My Frickin Family" och "Bad Mom". Aaron Sorkin, ja ni vet manusförfattaren till bl.a serien "The West Wing" och filmen "The Social Network", håller just nu på att arbetar med ett projekt för HBO som ska kretsa kring en nyhetskanal. Vampyrerna håller tydligen på att dö ut, nu är det istället zombies som gäller och CW är den senaste kanalen att hoppa ombord på den skutan med ett projekt kallat "Awakening".

Ytterligare en serie att följa i sommar blir det också då ABC kommer att sända deras nya "Missing". Serien handlar om en f.d. CIA-agent som ska försöka att hitta hennes försvunne son i Italien. Sedan så är komediserien"Two and a half men" tvingad att göra ännu ett uppehåll. Det är återigen rehab som gäller för Sheen, så det är väl bara att vinka adjö och skicka några lyckönskningar till den underbare idioten; Krya på dig ditt klantarsle!

Avslutningen på denna artikel får inga mindre än bröderna Tony & Ridley Scott stå för. De ska nämligen producera en dramaserie som ska baseras på racerförarna av världens mest kända sportvagnstävling; Le Mans 24-timmars! Le Mans 24-timmars har körts årligen ända sedan starten 1923, med undantag för åren runt 2:a världskriget och den period som bröderna Scott har riktat in sig på är slutet av 50-talet och början av 60-talet (jippie!) Detta är då en serie som jag definitivt kommer att följa!

| 2 februari 2011 18:02 |